Hirdetés
Hirdetés

Márciustól Barótról is

Sepsiszentgyörgy után Baróton is lehetővé válik a lebomló hulladék gyűjtése, amelyet a továbbiakban is a Tega Rt. szállít. Az újítás csak Barótot érinti, Bibarcfalvát, Bodost, Köpecet, Miklósvárt és Felsőrákost nem.

Máthé László, a Tega Rt. igazgatója elmondta: „Azt szeretnénk, ha március elejétől működne a rendszer, ami azt feltételezi, hogy addig minden háztartásnak legyen lehetősége külön helyre gyűjteni a lebomló hulladékot. A tömbházak esetében ez azt jelenti, hogy új konténerek jelennek majd meg, amelyeket piros címkével láttunk. A gyűjtőedények mellé szórólapot is adunk, munkatársaink válaszolnak a kérdésekre szívesen, akár Facebookon is lehet hozzánk fordulni”.
A Tega február 15-től kezdődően a magánházakhoz egy-egy 120 literes gyűjtőedényt juttat el. Az ezekbe gyűjtött lebomló hulladékokat minden pénteken szállítják március 5-től. A tömbházak lakói ingyenesen kapnak egy fedő nélküli vedret, hiszen nem jellemző, hogy sokáig tartsák a házban a romlékony hulladékot: az így összegyűlt anyagot a tömbházhoz legközelebbi gyűjtőponton kihelyezett biológiailag lebomló konténerbe üríthetik. A tömbházak lakói február 22-től kezdődően vehetik át a vedreket, a gyűjtés ez esetben is márciusban indul.

Hirdetés
Hirdetés

A Tega leszögezi: lebomlónak minősül minden növényi hulladék, a száraz virág, a zöldségek-növények, illetve ezek héja, ebbe a kategóriába sorolható bármi, ami szerves anyag, beleértve az ételmaradékokat is. A TEGA arra kéri a lakosságot, hogy ne dobjanak a lebomló hulladékok közé műanyag zacskókat: ha a hulladékot ilyenben vitték a gyűjtőhöz, akkor azt dobják a vegyes hulladékok közé (a szennyezett műanyag már nem minősül szelektívnek).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük