Felhívás!

Folytatható az építkezés

 

Örvendetes hírt közölt múlt heti sajtótájékoztatóján Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester: a kisstadionban a bürokrácia és az infláció által elgáncsolt építkezést tavasszal folytatja az építőcég. Ugyanakkor több más folyamatban levő városbeli munkálatról is szó esett.

A volt kisstadionban az alsó részen önkormányzati finanszírozással a sportiskolának épül új székhely, a terület felső részén pedig a tanügyminisztérium által megrendelt munkálatok folynak, egy sportszálló, műfüves focipálya, kisebb aréna, irodaépület és föld alatti garázs is készül. A 2009-től elhúzódó építkezés 2018-ban maradt abba, mikor a kivitelezők belátták, hogy azt a leszerződött árakon nem tudják folytatni a jelentősen megnövekedett anyag- és személyzeti költségek miatt, így szerződésbontást kezdeményeztek.

Új közbeszerzési eljárás és új szerződéskötés következett aktualizált árakkal, ez közel három évbe tellett, így üdvözlendő, hogy ennyi helyben toporgás után folytatódnak a munkák. Az önkormányzat közel l1,5 millió lejt költ a beruházásra, míg az oktatási minisztériumnak 11 és fél millió lejt kell biztosítania.
Mindezek mellett megtudtuk azt is, hogy napokon belül az Oltmező és a Păiuș David úton négy-négy gyalogátkelőhelyre szerelnek nyomógombos jelzőlámpát és megkülönböztető világítást. Ilyen kerül a tejgyárhoz, a barkácsáruházhoz, a Sepsi Value bevásárlóközponthoz, a katonaszoborhoz és a Kis utcához, illetve egy-egy a brassói kijáratnál levő gyárakhoz. A munkálatokat önkormányzati költségvetésből valósítják meg, összértékük 700 ezer lej + áfa.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.