Felhívás!

Folyamatos a gyógyszerutánpótlás

Nem kell pánikolni, nem kell álhíreknek bedőlni, bízzanak a patikusokban, mindenki végzi a munkáját, folyamatos a gyógyszerutánpótlás – így összegezhető, amit Fazakas Amáliától, a Salvia gyógyszertárak tulajdonosától megtudtunk, amikor arról érdeklődtünk, a pánikszerű vásárlás miatt vannak-e fennakadások.

Az igaz, hogy ami mindenütt hiányzik, például a maszk, pillanatnyilag a Salvia gyógyszertárakban sem kapható (van viszont kékszesz és gumikesztyű), de a lerakatokból azzal biztatják a patikákat, hogy a héten megérkezik egy szállítmány. Viszont ennél biztosabbat már nem tudni, például azt, hogy jut-e a gyógyszertárakba is ebből az igen keresett cikkből, melyből elsősorban a kórházaknak, közegészségügyi alkalmazottaknak juttatnak, hiszen ők a legkitettebbek a fertőzésveszélynek.

– Fontos lenne, hogy aki egészséges, az üljön otthon, juthassanak be a gyógyszertárba azok a krónikus betegek, akiknek életbevágó kiváltani a gyógyszereiket – mondta Fazakas Amália –, a számukra szükséges orvosságokból is minden van készleten, kivéve a pajzsmirigybetegségben szenvedőknek szükséges Euthyroxból, amelyből csak április közepén-végén várható újabb szállítmány.

Örvendetes, hogy a vásárlók fegyelmezettnek bizonyulnak, és nyugodtan, türelmesen sorban állva várják, hogy kiszolgálják őket a patikusok, annak ellenére, hogy ha bent három ablaknál fogadják őket, akkor maximum hatan léphetnek be. Amíg jó idő volt, további óvintézkedésként tárva-nyitva tartották az ajtókat-ablakokat is. Némi derűlátás és az emberekbe vetett bizalom jót tesz a helyzet kezelésének – vélekedett a gyógyszerésznő.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.