Felhívás!

Állategészségügy: nincs ügyfélfogadás

Állategészségügy: nincs ügyfélfogadás Kovászna megye

A híresztelésekkel ellentétben nem került karanténba a Kovászna megyei állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság, viszont az új rendeletek, illetve az országos hatóságtól érkező átirat értelmében jelentősen csökkent az alkalmazottak terepen történő munkája, a sepsiszentgyörgyi székhelyen szünetel a megszokott ügyfélfogadás.

Dr. Sikó Barabási Sándor megyei főállatorvos érdeklődésünkre elmondta, az általa vezetett igazgatóság nem került karanténba. Kiderült, az utólag koronavírus-fertőzéssel azonosított kovásznai munkatársuknak a külföldi hazaérkezését követő hétfőn kellett volna egy gyűlésen részt vennie, ám dr. Sikó rátelefonált, hogy a biztonság kedvéért maradjon otthon.

– Bár az a rész, ahol ők kirándultak, akkor pillanatnyilag még nem volt karanténban, elővigyázatosságból telefonon kifejtettem, szó sem lehet arról, hogy gyűlésbe jöjjön – magyarázta dr. Sikó.

Tőle tudtuk meg, hogy jelenleg a magánállatorvosok csupán a sürgősségi eseteket láthatják el (nehéz ellés, balesetek, súlyos betegségek), de azelőtt tájékozódniuk kell, hogy a szóban forgó gazdaságban nincsenek-e házi karanténban az ott élő személyek (ezt sürgősség esetén a gazda saját felelősségére garantálja az állatorvosnak).

Az igazgatóság hétfőtől korlátozással, szigorú feltételekkel működik, csupán 2-3 személy mehet be naponta sürgősségi esetek lebonyolítására.

– A székhelyen csupán a sertéspestishez, baromfiinfluenzához, kergemarhakórhoz, ételmérgezésekhez kapcsolódó nagyon sürgős tevékenységeket látunk el. A szokásos ügyfélfogadás (például marhaútlevelek kibocsátása) az igazgatóságon egyelőre szünetel. A gyanús elhullásokat, az említettekhez kötődő sürgősségeket továbbra is jelenteni kell a 0722.700.699-es telefonszámon – összegzett a megyei főállatorvos.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. március 25., 10:31
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Kedves olvasó!

   Egy felháborodott jóbarátom – akit ezúton is higgadtságra intenék 🙂 – hívta fel figyelmemet a „kenőpénzes” beírására. Tiszta szívből sajnálom, hogy ennyi év tisztességes munka, korrekt, tájékoztató jellegű cikkírás után valaki ilyeneket feltételezhet rólam, de hát a véleménynyilvánítás mindenkinek a szabad joga (akár névtelenül is).
   A huzamos idejű újságírás alatt egyet megtanultam, hogy nem érdemes alaptalan, mi több nevetséges vádakra reagálni, mert azzal az energiával nagyon sok más pozitív dolgot kivitelezhetünk, az elpazarolt időről nem is beszélve. Mégis, két tanáccsal szolgálhatok! Ha cikkeim olvasása közben úgy érzi, hogy továbbra sincs hitelem az ön számára, kérem, kímélje meg magát a fölösleges szorongó érzésektől, és ne olvassa ezeket. Ha pedig bármiféle bizonyítéka lenne rá, hogy a cikkben megszólaló személyek hazudtak, félrevezettek, akkor mindenképpen keressen meg telefonon, közösségi oldal segítségével, a szerkesztőségen keresztül, mert engem is dühít a félrevezetés, és ígérem, hogy intézkedem.

   Minden tisztelettel T.T.

   Ha pedig az élet úgy hozza, és személyesen megismerkedünk valaha, akkor biztos vagyok benne, hogy majd önszántából elnézést kér a vádaskodásért 🙂

 • User
  Dátum: 2020. március 24., 12:56
  ÉRTÉKELÉS: -8

  Én láttam, mit kapott Teddy: egy Teddy Bear-t, vagyis egy plüssmacit. Ha kívánja, a bíróság előtt is tanúsítom. Kijárási tilalomban is kell útlevél. Nem mindenkinek, de egy marhának igen. Maga gyorsított eljárással megkapja, garantálom.