Felhívás!

A Vöröskereszt ellátja az öregeket

A Vöröskereszt ellátja az öregeket Kovászna megye

A Vöröskereszt országos szervezete és a Kovászna megyei is – a szentgyörgyi önkormányzat felkérésének is eleget téve – ugyanazon az elsődleges fontosságú feladaton dolgozik most: hogy az idős, elszigetelt személyek ellátását biztosítsák. A helyi szervezet napok alatt kiépített egy működő rendszert, tegnaptól már online, de telefonon is fogadják a rendeléseket a következő telefonszámon: 0783.017.987.

Azoknak, akik interneten is rendelnek, átmenetileg ezen a linken kínálnak lehetőséget: https://forms.gle/Geddexs36a4tzjks8. Ennek a felületnek csak az a hátránya, hogy nem közli a végösszeget a megrendelővel, ezt SMS-ben vagy telefonon tudatják a hívásokat fogadó munkatársak mindaddig, míg elkészül az újabb változat, amelyen jelenleg is dolgoznak az informatikusok. Egy ilyen weboldal kidolgozása általában hetek kérdése, most erőltetett menetben kell véglegesíteni, ráadásul nehezíti a munkát, hogy azok, akik felveszik a rendelést, akik összeállítják, kiszállítják a csomagot, nem egy helyen tartózkodnak, tehát köztük a kommunikáció is nehezített – mondta lapunknak Papp Adolf, a helyi fiókszervezet igazgatója.

Ha az 50 tételt (tartós élelmiszert, tejtermékeket, kenyeret, higiéniai cikkeket) tartalmazó listáról minden kategóriából csak egyet-egyet rendel valaki (a halmozást nem támogatja a segélyszervezet), akkor is több csomag áll össze, fontos tehát megoldani, és a Vöröskereszt egy munkatársa csak azon dolgozik, hogy az optimális útvonalon, a lehető leghatékonyabban, minél gyorsabban és kisebb költséggel teljesítsék a rendeléseket. Ezekből már tegnap többet is regisztráltak, a hívásokat egyszerre ketten is fogadják; ha nő az igény az otthoni kiszállításra, akkor pedig még többen – szolgált megnyugtató információkkal Papp Adolf.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.