Felhívás!

Fogorvosi szék ajándékba

Fogorvosi szék ajándékba Kovászna megye

Több ezer eurós fogorvosi széket adományozott Mikóújfalu községnek a Máltai Szeretetszolgálat, a tervek szerint már tavasszal beindítanák a településen a frissen felújított fogorvosi rendelőt – számolt be a jó hírről Demeter Ferenc polgármester.

Az elöljáró elmondta, közel 2 éve maradtak fogorvosi szolgáltatás nélkül a településen, azóta számos szakembert felkeresett a településvezetés, fiatal pályakezdőket is, de hamar rájöttek, hogy egy fogorvosi rendelő kialakítása akkora költségekkel jár, hogy ezt nem tudja bárki bevállalni.

– A fogorvosi rendelők kft-ként működnek, így a hivatal nem tudja támogatni ezeket. A Máltai Szeretetszolgálatnak van egy mikóújfalusi fiókja. A szeretetszolgálat vezetőivel, Tischler Ferenccel, illetve Dénes Mihállyal egyeztettem, ők pedig segítettek beszerezni egy több ezer eurós fogorvosi széket, amelyet adományként kapott meg a település. Már építésszel is egyeztettünk, és az egykori rendelőt megfelelőképpen felújítjuk, de a villamos hálózatot is fel kell újítani, háromfázisúra cserélni, és sorolhatnám – számolt be Demeter.

Kifejtette, hogy ilyen feltételek mellett már könnyebb olyan ajánlatot tenni a fogorvosoknak, hogy lehetőséget lássanak a rendelő működtetésében.
– Jó lenne, ha a településen akár heti több alkalommal is nyitva lenne a fogorvosi rendelő. Nagyon szeretnénk, ha már tavasszal beindulna a rendelés – összegzett a polgármester, elárulva, hogy több fogorvossal már megtörtént a kapcsolatfelvétel, jelenleg a rábólintásra várnak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.