Hirdetés
Hirdetés

Felröppent a piros kakas

Felröppent a piros kakas Kovászna megye

Nem unatkoztak a Kovászna Megyei Sürgősségi Felügyelőség szolgálatosai a hétvégén: volt baleset, robbanószereket kellett megsemmisíteni, és még tüzet is oltottak.

A Mihai Viteazul Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének szóvivője, Tolvaj Marius szerint a lánglovagok az elmúlt hétvégén két tűzesetet oltottak el, lőszereket semmisítettek meg, 17 orvosi esethez szálltak ki és két közúti balesethez nyújtottak elsősegélyt.

Hirdetés
Hirdetés

A szombatról vasárnapra virradó éjszaka a kézdivásárhelyi és a sepsiszentgyörgyi tűzoltóság embereit négy autóval szálltak ki egy Lemhényben keletkezett tűz oltásához. A lakóház és a házhoz tartozó melléképületek tetőszerkezete mintegy 440 négyzetméteren égett, az épületben a lángok martalékává lett mintegy 20 tonna széna és számos, az ingatlanban tárolt vagyontárgy. Két sertés, 17 szárnyas, a tulajdonos háza és az istálló közelében lévő mezőgazdasági gépraktár megmenekült. A tűz oltásához egy buldózert, egy 2000 literes tartállyal felszerelt traktort és két pótkocsis traktort használtak. A tűz valószínűsíthető oka egy kályhából kipattant parázs.

Vasárnap reggel az bodzafordulói tűzoltóságot egy bredéttelepi ház kéményében keletkezett tűzhöz riasztották.

Vasárnap délután a tűzoltók és a SMURD legénysége két közúti balesethez avatkozott be Bereck–Ojtoz és Mikóújfalu térségében. Mindkét közúti balesetben három autó volt érintett, három, eszméletüknél lévő személyt szállított kórházba részletes kivizsgálásra.

Szintén ezen a hétvégén a pirotechnikai csapat hetedik alkalommal vett részt Bereckben fel nem robbant lőszerek felszámolásában. A pirotechnikusok idén 25 fel nem robbant világháborús lőszert vagy bombát azonosítottak Háromszéken. A felügyelőség emberei ezeket elszállítják egy speciális raktárba, majd ellenőrzött robbantással megsemmisítik azokat. Emlékeztetik a polgárokat, hogy a fel nem robbant lőszerek felfedezése esetén a balesetek megelőzése érdekében kötelesek a területet biztosítani, ne nyúljanak hozzá, mivel továbbra is fennáll a robbanás veszélye. Ilyenkor az 112-es egységes segélyhívó számot kell tárcsázni. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások