Felhívás!

Fegyelmi eljárás indult két kovásznai rendőr ellen

Fegyelmi eljárás indult két kovásznai rendőr ellen Kovászna megye

Fegyelmi kivizsgálás indult két kovásznai rendőr ellen, nem megfelelő viselkedés miatt.

A felvétel az autó belsejében készült. Ennek tanúsága szerint egyik rendőr kihajol az ablakon, és azt kiabálja egy járókelő nőnek: “Menj át a másik oldalra! Úgy, igen, mert nem látok itt… Túl nagy vagy, nem lát a radart tőled, menj át a túloldalra!”

A felvételen az is hallatszik, hogy a másik rendőr nevet és illetlen kifejezéssel egészíti ki kollégája szavait.

A Kovászna megyei rendőr-főkapitányság közölte: előzetes vizsgálatot rendelt el a két rendőr által elkövetett, fegyelmi vétségnek minősülő tettek kivizsgálására, és a fegyelmi eljárás lezárását követően, a rendőrök jogállásáról szóló számú törvény alapján döntenek az ellenük foganatosítandó intézkedésekről.

Gyerő József polgármester a rendőrök megbüntetését kéri

Kovászna város polgármestere, Gyerő József kérte a megyei rendőrségtől annak a két közlekedési rendőrnek a megbüntetését, akik egy közösségi oldalakon terjedő felvétel szerint egyenruhájukhoz méltatlan, szakmaiatlan magatartást tanúsítottak szolgálatuk teljesítése közben.

A Facebook-oldalán közölt pénteki bejegyzésében Kovászna polgármestere kifejezte felháborodását, és elítélte a két rendőr”gúnyolódó és megalázó” magatartását. Arra kérte a megyei és a városi rendőrséget, állapítsa meg a felvétel valódiságát, azonosítsa a szereplőit, és ha beigazolódik, hogy megtörtént “ez az elítélendő esemény”, akkor részesítse fegyelmi szankciókban a vétkeseket a rendőrök etikai és szakmai magatartási kódexének megsértése miatt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások