Felhívás!

Február 8-án kezdenének Baróton

Február 8-án kezdenének Baróton Kovászna megye

A baróti iskola sportterménél egyelőre még csak egy ajtóra kifüggesztett plakát hirdeti, hogy a Covid-19 nevű betegség elleni oltásközpont helyszínének közelében járunk. Itt kellett volna elkezdődnie január 15-én az oltási kampány második szakaszának.

Csakhogy amikor a baróti önkormányzat minden előkészülettel megvolt, és már csak az STS-es internetvonal bekötése hiányzott az oltóközpontba, a minisztérium úgy döntött, mégsem üzemeli be ezt a helyszínt. Jelenleg február 8-i kezdéssel számolnak abban az esetben, ha kerül orvos, aki a folyamatot felügyelje. A baróti városháza mindenesetre közleményben tudatta január 22-én, hogy az oltásközponthoz orvost, asszisztenseket és írnokot keresnek, akiket meghatározatlan időre szerződéssel alkalmaznának. A minap már azt közölték, hogy asszisztensekből és írnokokból túljelentkezés volt az állásokra, viszont az orvosokat még mindig várják.

Egyébként központi lapok is arról írtak a minap, hogy tragikusan elhibázott volt az oltáskampány második fordulójának lebonyolítása, az oltásközpontok mindössze egyharmada üzemelt be, most úgy hírlik, vakcina sincs elég, és a regisztrálásra kifejlesztett informatikai platform sem működik megfelelően. Dr. László Attila orvos, az RMDSZ szakpolitikusa szerint oltásügyben a kormány nem kommunikál hitelesen, ahelyett, hogy elmagyaráznák az embereknek, mi történik, inkább homokba dugják a fejüket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.