Hirdetés
Hirdetés

Erdei iskolája van Szentgyörgynek

Erdei iskolája van Szentgyörgynek Kovászna megye

Egy a természettel! címmel hirdetett egész napos programot a sepsiszentgyörgyi Vadon Egyesület. A nap nyitóeseménye a Vadon Egyesület által ősztől működtetett erdei iskolának helyet adó épület átadása volt Sugásfürdőn, reggeltől délutánig Kövi Szabolcs természet által inspirált zenéjének örvendhettek aznap a főtéren áthaladók és időzők, végül a hasonló címmel meghirdetett rajzverseny díjátadó ünnepségére került sor a központi kőszínpadon.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a város megvette a sugásfürdői volt Phoenix panzió épületét, hogy abban erdei iskolát alapítson a Vadon Egyesület közreműködésével. Még szükséges néhány átalakítás az amúgy jó állapotú ingatlanban, de ősztől majd modern eszközökkel, játékos módszerekkel tanítják a gyermekeket természetszeretetre.

Hirdetés
Hirdetés

Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezető igazgatója a pénteki ünnepélyes átadón elmondta, ezzel húszéves álma vált valóra: „A környezet minden adottsága megvan ahhoz, hogy a gyermekeket lehessen oktatni kicsivel több természetismeretre, mint az általános iskolai programban… Ennek végeredménye pedig az kellene legyen, hogy a gyermekek megtanulják Székelyföldet szeretni nemcsak szívvel, hanem ésszel is, mert a fenntartható fejlődés záloga, hogy a természetet kíméletesen használjuk, és olyan módon létezzünk, ahogy ma még nem tudunk.”

Az iskolai osztályok ősztől jöhetnek majd az erdei iskolába. Ám ahhoz, hogy ősztől zavartalanul folyjon az oktatás, még be kell szerezni a modern oktató- és szemléltetőeszközöket, mikroszkópokat, spektíveket, okostáblákat, erre a Vadon Egyesület a Bethlen Gábor Alapnál pályázott meg egy összeget. Valamint meg kell találni a működtetéshez szükséges állandó személyzetet, és azokat a munkatársakat, akik akár hétvégéken is készek bedolgozni. Az épületben addig meg kell építeni egy külső kéményt, valamint egy-egy falat kis helyen megbontani, hogy világosabb, funkcionálisabb legyen a tér, illetve egy üvegfal beépítésével madármegfigyelőt is kialakítanának.

Az Egy a természettel című rajzverseny díjazottjait pénteki lapszámunk Cseperedő rovatában közöljük.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások