Felhívás!

Elég a rongálásból!

Elég a rongálásból! Kovászna megye

Kegyeleti bizottság létrehozását szorgalmazták Baróton a város tanácsosai. A gond nem új keletű: az, hogy legyen egy program a temetőlátogatásra, már évekkel ezelőtt felmerült, de az ügyben senki nem lépett.

Ráduly László tanácsos, aki egyben gondnok is a római katolikus egyháznál, ezúttal ismét szóba hozta a kegyeleti bizottság létrehozásának fő érvét: „Szüntessük meg a jövés-menést, a randalírozást a temetőben” – fogalmazott röviden és egyszerűen.

Baróton közös temető található minden felekezet számára, ezért lenne szükséges az, hogy közösen döntsenek az egyházak annak rendszabályzatáról. De ami közös ügy, az Baróton is nehezen halad.
Lázár-Kiss Barna polgármester példaként elmondta, hogy annak idején, temetőtakarítást meghirdették, hogy vegyenek részt rajta a hívek, ahogy telt az idő, egyre kevesebben jelentkeztek, ma pedig már senki nem megy el segíteni ebben a hivatal munkásainak.

– Ha nem áll mindenki oda, és nincs közös akarat, akkor a kegyeleti bizottság dolgában is kár fáradozni- állapította meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.