Felhívás!

Bakot lőtt Diacon

Bakot lőtt Diacon Kovászna megye

Komolytalannak tekinti az ügyészség Mircea Diacon, a Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetőjének feljelentését, aki azt próbálta bemesélni, hogy Tamás Sándor megyetanácselnök háborús bűnök és emberiség ellen elkövetett nép­irtás nyilvános támogatásának bűnébe esett.

A brassói táblabíróság ügyésze szerint a megyetanácselnök kijelentéséért nem lehet büntetőjogi eljárást indítani.

Tamás Sándor, aki különben sem volt különösebben ideges a feljelentés miatt, mert eleve „képtelenségnek” minősítette a fogyasztóvédő lépését, a „normalitás jeleként” értékelte az ügyészség hozzáállását.

Amint ismeretes, a megyei tanács elnöke nemrég azt nyilatkozta a magyarellenes megnyilvánulásairól elhíresült hivatalvezetőről, akit túlkapásai és alkalmatlansága miatt korábban a megyei tanácstól és a helyi rendőrségtől is kirúgtak, hogy vezetése alatt úgy működik az intézmény, mint egykor a Ku-Klux-Klan: állami segítséggel akar megbélyegezni egy népcsoportot.

Diacon, aki régóta kereste az alkalmat, hogy „belerúgjon” az elnökbe, ezt követően fogalmazta meg a súlyos vádat, amely különben a vonatkozó jogszabály szerint 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönnel és egyes jogok megvonásával büntetendő.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások