Felhívás!

Röviden

Betörte a kirakatot
Vasárnap egy 49 éves nő kővel törte be a sepsiszentgyörgyi székhelyű megyei turisztikai információs iroda ablakát. Grüman Róbert, a megyei tanács alelnöke érdeklődésünkre elmondta, „meglepődve vették tudomásul a rongálást”, melynek egy ablak és egy tévékészülék esett áldozatául. Azóta új ablakot, készüléket szereltek az összetörtek helyére, és kártérítést igényelnek a rongálótól. Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője kifejtette, az egyenruhások a riasztást követően azonnal a helyszínre siettek, és azonosították a nőt, aki ellen rongálás vádjával indult kivizsgálás. Egyelőre nem tudják, mi késztette tettére a nőt. 

40 ezer eurós verseny
Hivatalosan is kezdetét veszi Kovászna megyében a StartUp Now – Központi Régió vállalkozásfejlesztési program, amelynek nyitórendezvényét február 13-án, kedden 13.30-kor tartják Kovászna Megye Tanácsának gyűléstermében. A projekt keretében 400 személy vállalkozási készségeit fejlesztik, valamint a legjobb 40 üzleti terv kidolgozóját egyenként 40 ezer euró támogatásban részesítik. 

Megszűnt akadály
A Nép Ügyvédje üdvözli, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat lebontotta a „berlini fal” néven elhíresült építményt, amely elválasztotta a helyi magyar és roma közösséget. „Örömmel értesültem arról, hogy a polgármester betartotta szavát, és még tavaly év végén lebontatta a falat, ezzel megszűnt a roma közösség diszkriminálása” – nyilatkozta Cornelia Cor, a Nép Ügyvédje brassói irodájának szakértője, amikor újra kezdte az ügyfélfogadást Sepsiszentgyörgyön. Antal Árpád polgármester nem ennyire optimista. Véleménye szerint a két közösség között a lebontottnál sokkal erősebb „láthatatlan falak” húzódnak, amelyek létét lehet tagadni, de nem érdemes. A polgármesteri hivatal több akciót indított az utóbbi időben a romák integrálására. Legutóbb a Sepi GAL Egyesület kezdeményezett többéves felzárkóztatási programot, és tervben van az is, hogy megszűntessék a negyed „zsákutca jellegét”, azaz megnyissák a Sugásfürdő felé az Őrkőn átvezető utat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. február 9., 8:07
    ÉRTÉKELÉS: 9

    A fal szükséges volt! A cigányt ha több évszázadon keresztül nem lehetett integrálni akkor pár buzgó ilyen- olyan dumával, h tudja?! Amikor duhajkodnak, ölnek, lopnak, kéregetnek erőszakkal, italoznak a parkokban, szekereznek vágtában autók és gyerekek közt, akkor mit tegyünk?!