Felhívás!

Grófosat játszhattak

Grófosat játszhattak Kovászna megye

Két nap erejéig, szerdán és csütörtökön bárki belebújhatott a nemesek bő­rébe, és kipróbálhatta, milyen egy grófi nagybirtokon sétálni, korcsolyázni, lovagolni stb. Minderre a zabolai Mikes-kastélypark adott lehetőséget, ahol első alkalommal tartottak nyílt napokat a kikapcsolódni vágyóknak.

Ottjártunkkor felnőttek és gyerekek fedezték fel a kastélypark varázsát, és kapcsolódtak be a farsangi foglalkozásokba.

Lengyel Melinda rendezvényszervező elmondta, azért választották a vakáció időpontját a nyíltnapra, mert azt szerették volna, hogy tartalmas kikapcsolódást nyújtsanak a gyerekeknek, szüleiknek a szabadidő alatt. Céljuk az volt, hogy a gyerekek is magukénak érezzék azt, ami a történelmi örökségünk része, valamint arra az időre kimozduljanak otthonról és a számítógép elől.

A továbbiakban folytonosságot szeretnének a rendezvényeiknek, olyan értelemben, hogy az adott ünnepnek megfelelően, havonta vagy kéthavonta tartanának foglalkozásokat. Valamint a kastélyparkban tartott csapatépítő céges rendezvények sorát is kibővítenék gyerekfoglalkozásokkal, hogy amíg a felnőttek ott tartózkodnak, addig a gyerekeik se unatkozzanak.

A birtok egyik tulajdonosa, Roy Chowdhury Sándor elmondta, 17 éve dolgoznak a birtok helyreállításán, jelenleg teljes gőzzel zajlik a kastély épületének felújítása, amit a tervek szerint a közeljövőben meg szeretnének nyitni a vendégek előtt. Hét épülettel rendelkeznek, ebből háromban tudnak vendégeket fogadni, mintegy 30 személynek képesek szállást biztosítani, ez a szám 60 körülire emelkedik a kastély megnyitásával.

A kastélypark idegenforgalmát az évszak nagyban meghatározza. Nyáron a külföldiek, télen inkább a belföldiek érdeklődnek az autentikus környezet nyújtotta kikapcsolódás iránt.
Megtudtuk, a vendégek számára számos érdekes tevékenységet nyújtanak, hiszen az 50 hektáros kastélypark mögött 500 hektár erdő található, ahol vadgazdálkodás zajlik. Az érdeklődőknek bemutatják a vadvilágot, farkasnyomok után indulhatnak, medvéket nézhetnek stb. A tulajdonos megjegyezte, mivel az adott részen működik a teljes tápláléklánc-piramis, így vajmi keveset kell beleavatkozzanak a gazdag élővilág szabályozásába. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. február 9., 11:21
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Minden volt bolsevikbol grof lett.Most ok a grofok.Miutan a kommunizmus kinyirta vagy elkergette a grofokat igy hat most ok ultek be kastelyaikba.Ok mar akkor tudtak,hogy ez igy lessz amikor meg javaban tombolt a kommunizmus ,hiszen birodalmukat hosszutavura terveztek.