Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Egy zsarolási és rágalmazási ügy fejleményeiről

2017. február 15-én tájékoztattuk a közvéleményt arról a zsarolási és rágalmazási ügyről, amelyet Horváth Alpár, a Sepsiszentgyörgyön megjelenő Székely Idő hetilap főszerkesztője indított Kovács István sepsiszentgyörgyi unitárius lelkész ellen – olvasható a Magyar Unitárius Egyház Képviselő Tanácsa Elnökségének közleményében.

Hirdetés
Hirdetés

A Kolozsváron május 7-én kelt iratban így folytatják: az Egyházi Képviselő Tanács Elnökségének korabeli állásfoglalásából az is kiderült, hogy Kovács István kénytelen volt az illetékes bűnüldöző szervekhez fordulni. A zsarolási ügyet vizsgáló Sepsiszentgyörgyi Bíróság 2019. április 25-én hirdette ki az elsőfokú ítéletet. Eszerint a bíróság Horváth Alpárt kétéves időtartamú felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve további járulékos büntetésekre ítélte zsarolás bűntettének elkövetése miatt. (A szóban forgó 2019/48-as bírósági határozat eredeti, román nyelvű változatát is mellékelték – szerk.)

A bíróság által az erkölcsi károk ellentételezésére megítélt 5000 (ötezer) euró kártérítést Kovács István felajánlotta a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközségnek jótékonysági és közösségi célokra. A felajánlás teljesítésére természetesen azt követően kerülhet sor, miután a neki megítélt kártérítést Horváth Alpár a rendelkezésére bocsátotta.

Amint arról lapunk is beszámolt, a Szekuritáté Irattárait Vizsgáló Országos Tanács Kovács István lelkész esetében többször is nemleges nyilvántartási igazolást állított ki (ügyiratszám: P935/10). Emellett az intézmény segítségével tisztázták a Horváth Alpár által lapjában emlegetett ügynökök/besúgók valódi személyazonosságát, és kiderült, hogy a jelentéstevő nem azonos Kovács István lelkésszel. Pál apostol intésével hisszük, hogy minden ember a hitével, szavaival és cselekedeteivel tesz bizonyságot minden nap Isten és embertársai előtt – olvasható az elnökség akkori közleményében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük