Felhívás!

Drágult az építőanyag, többe kerül az iskola

Drágult az építőanyag, többe kerül az iskola Kovászna megye

Egyetlen napirendi pontja volt a hétfőn Baróton tartott rendkívüli tanácsülésnek, éspedig a PNDL-ből (a Helyi Fejlesztések Országos Programjából) finanszírozott iskolaépítési projekt mutatóinak a kiigazítása, melyet az tett indokolttá, hogy Bukarestbe is be kellett nyújtani az eredeti költségvetésnek az építőanyagok drágulása miatti aktualizálását.

A beruházást 2017-ben indította el az önkormányzat, miután elnyert egy 13 millió lejes támogatást a PNDL 2-es program révén. A beruházás gazdasági mutatóit időközben többször kellett módosítani, legutóbb 2019-ben.

– Az elmúlt időben elszaladtak az árak, a kormány ezt látva ismét jóváhagyta az árak kiigazítását – mondta Benedek-Huszár János polgármester.

Ennek értelmében az iskolaépítés költségei 13 millióról 16,5 millió lejre növekedtek, melyből a Fejlesztési Minisztérium 15.213.579,93 lejt fog fedezni – hangzott el az ülésen. A határozattervezetet egyöntetűen jóváhagyták Barót tanácsosai, a beruházással kapcsolatban kérdése nem volt senkinek.

Mint ismeretes, Barót épülő új iskolája körül az események az utóbbi években gyorsultak csak fel, befejezését a jövő tanév kezdetéig ígérték.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. október 26., 9:35
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Ha így haladnak, még sok idő el kell teljen, hogy átadásra kerüljön az új iskola! Már három hónapja, hogy félbehagyták a munkát!