Felhívás!

Az ANAF is szigorítja az ügyfélfogadást

A román Pénzügyminisztérium kötelékéhez tartozó, köznyelven ANAF-ként emlegetett központi és területi, megyei adóhivatalok október 25-től a 2021. évi 1090-es számú kormányrendelet 3-as mellékletének 12-es cikkelye alapján, a koronavírus-járvány megfékezését, visszaszorítását célzó egészségvédelmi szabályok alkalmazásával fogadják az ügyfeleket.

Az adóhivatalok, kincstárak ügyfélfogadó irodáihoz, pénztáraihoz szabadon bemehetnek azok, akik a belépés időpontjától számítva legalább 10 napja megkapták a teljes vakcinaadagokat (típusonként egy vagy két oltás), továbbá azok, akik legfeljebb 72 órával korábban készült RTPCR negatív vírustesztről mutatnak be tanúsítványt, vagy – alternatívaként – legfeljebb 48 órával korábban készített antitest-gyorsteszt negatív eredményét felmutatják. Az említettek mellett szabad bejárást biztosít a betegségből való kigyógyulásról kiállított orvosi igazolás, ha legalább 15 nap, legfeljebb 180 nap telt el a gyógyulttá nyilvánítás időpontjától.

Az adóhatóság igyekszik alkalmazni a 2021. évi 1090-es kormányrendelet harmadik mellékletének 12-es artikulusában rögzített kivételes esetekre vonatkozó előírásokat.

A sajtóközlemény emlékeztet, hogy a digitális oltásigazolásokhoz a https://certificat-covid.gov.ro/login internetes címen lehet hozzáférni. Fontos megjegyzés, hogy az ügyfélforgalom korlátozásának idején az érintettek interneten is elküldhetik az adózáshoz szükséges nyilatkozatokat (a honlap: www.e-guvernare.ro), a befizetések elektronikus postája is működik a www.ghiseul.ro címen. További adóügyi felvilágosítást a 031.403.91.60 telefonon (Call-center) lehet igényelni.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.