Felhívás!

Diákbarát Háromszék

Diákbarát Háromszék Kovászna megye

Több mint 15 ezer háromszéki diákot ajándékozott meg Kovászna Megye Tanácsa az elmúlt hét évben az Iskolatáska-programja keretén belül. Idén több mint kétezer előkészítő osztályos örül a tanfelszereléssel ellátott iskolatáskának, melyet tegnap osztottak ki az oktatási intézmények vezetőinek a Székely Mikó Kollégiumban.

Háromszék diákbarát megye. Kovászna Megye Tanácsa az infrastrukturális fejlesztések mellett, az oktatási intézmények, óvodák és iskolák felújításán túl, a vidék fiataljainak és diákjainak a kikapcsolódását szolgáló, felújított sportlétesítmények és kultúrotthonok, a megépített játszótereken túl olyan programokat működtet, mint az After school-program vagy a hét évvel ezelőtt elindított Iskolatáska-program, amely töretlen sikernek örvend. A programra idén 123 ezer lejt különített el a megyei tanács. A külön lányoknak és fiúknak szóló, névcédulával ellátott iskolatáska, benne a grafit és színes ceruzával, tolltartóval, szendvicses dobozzal és üzenőfüzettel 72 lejbe került – emelte ki a csütörtöki igazgatói értekezleten Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Hozzátette: „Az idei évben több mint 600 diákot és 300 felkészítő tanárt is díjaztunk. Olyanokat, akik többet tanulnak, jobban teljesítenek, akik nemcsak az iskolai tevékenységeken vesznek részt, hanem tantárgyversenyeken is kiemelkedő eredményeket érnek el. Ezt a tevékenységet folytatjuk tovább, mert meggyőződésünk, hogy szülőföldünk jövője számára fontos támogatni azokat a diákokat, akik többet tanulnak, és eredményeket érnek el. Ők fogják Háromszék, Székelyföld felemelkedését jelenteni kulturális és gazdasági téren egyaránt.”

Kiss Imre megyei főtanfelügyelő az iskolatáska-átadón elmondta, ebben az évben is elsődleges célkitűzésük, hogy megfelelő módon végezzék az oktatási intézmények vezetését. Kitartást és erőt, kellő bölcsességet kívánva a felmerülő problémák megoldásához, kezeléséhez az iskolaigazgatóknak, illetve megköszönte a megyei önkormányzatnak a háromszéki oktatás támogatását.

„Nagy öröm a gyerekek számára ez a csomag. Érdemes megnézni a kicsik arcát, mikor megkapják, és gondosan kibontják. A program nagyon jó ötlet az iskoláknak, a gyermekeknek és főként a nehéz anyagi helyzetben levő családoknak. Sok gyerek számára luxuscikknek minősül ez az ajándék. Ezért is jó ez a program, mert egyforma eséllyel indulnak a gyerekek” – fogalmazott az átadón Nagy Ilonka, a nagyborosnyói Bartha Károly Általános Iskola és négy alárendelt egységének igazgatója.

Az idén a legtöbb előkészítős diákkal az árapataki Romulus Cioflec Általános Iskola indul, szám szerint 133-an (79 fiú, 54 lány) kezdik a tanévet, a legkevesebb létszámú előkészítős osztály három lánnyal indul a kommandói Horn Dávid Általános Iskolában. 

(Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. szeptember 6., 6:45
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nagyszerű kezdeményezés. Javaslat a tovább fejlesztésre, hogy ne csak diák- hanem környezet- és helyi vállalkozóbarát is legyen az iskolatáska program. Készülhetnének akkor a táskák és újrahasználható tízórais szalvetták környezetbarát anyagokból egy helyi vállalkozó műhelyében.

 • User
  Dátum: 2019. szeptember 6., 14:04
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hat nem arra torekedett 30 ev alatt a megye vezetosege, hogy helyi vallalkozas legyen minel tobb hat azert hogy tartson szegenysegben hogy konnyebben lehesen iranyitani egy szekely zsaszloval az egesz bolond szekelyt.