Kis csokor Szentgyörgy gondjaiból

A tanácstagok időnként különböző problémákat is felvetnek az üléseken, ezekre a városvezetőségtől várnak választ, illetve megoldást. Legutóbb a szociáldemokrata párt frakciójának képviselője kérdezett, József Álmos azt megelőzően jelzett panaszára pedig már választ is adott Tóth-Birtan Csaba alpolgármester. Amire még nem, arra rákérdeztünk mi.

Cochior Ioan továbbította a tanács felé a városlakók panaszát a strand környékén szabálytalanul parkolókkal szemben. A lépcsőházak, garázsok bejáratát eltorlaszoló, az átjárókon megálló és útkereszteződésekbe belógó, a fogyatékkal élő sofőrök járműveinek fenntartott helyekre parkoló autók a strandidényben megszokott jelenséggé váltak, a tiltótáblák ellenére. Mindehhez nemcsak a strand környékén, hanem városszerte passzívan asszisztálnak a helyi és megyei rendőrség munkatársai, reklamált a tanácstag, aki határozottan kérte, hogy egy következő tanácsülésen mutassák be a rendőrség jelentését az ilyen jellegű vétségekért kiszabott büntetések számáról.

Építkezéskor egyes lakók a kitermelt földdel feltöltik udvarukat, amelynek szintje így sokkal magasabb lesz, mint a szomszédos telkeké, így esőzésekkor a csapadék elárasztja a szomszédok udvarát. Ilyen esetet a Jókai utcából jeleztek, mit lehet tenni? – tette fel a kérdést.

Erre vonatkozóan Birtalan Csilla sepsiszentgyörgyi főépítész lapunknak elmondta, építkezés után engedélyezett a területrendezés, de a vízelvezetést mindenkinek a saját területén belül kell megoldani, semmiféleképpen sem úgy, hogy a szomszéd telkére kerüljön a csapadékfölösleg. A helyi rendőrség majd ellenőrzi a lakossági jelzést – mondta.

Cochior azt is szóvá tette, hogy a taxisofőrök a nagy nyári melegben megengedhetetlenül lezseren öltözve vezetnek. Szabályozni kellene a megjelenésüket, hiszen a közszállításban vannak bizonyos normák – mondta. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester válaszában a közvitára bocsátott, taxizásra vonatkozó szabályzat tanulmányozására kérte fel a tanácsost. Ő maga inkább azt látja nagyobb gondnak, hogy a taxiállomások közelében nincs illemhely, így a sofőrök alkalmi megoldásokkal élnek, sokszor a közeli lakók elégedetlenségét kiváltva.

Egy korábbi ülésen József Álmos jelezte a városvezetésnek, hogy nagyon sok lakó panaszkodott a városbeli gyümölcsfák, főleg a cseresznyeszilva lehullott termései okozta mocsokra, amely ráadásul nehezen takarítható el a járdákról. Javasolta, hogy e fákat vágják ki, és ültessenek helyettük más díszfákat.

Tóth-Birtan Csaba a következő ülésen már hozta a jelentést, mely szerint városszerte 1100 szilvafa van. „Ennyit lehetetlen kivágni, de ha tételesen jelzik a lakók, hogy fontosabb útvonalak, járdák mentén hol okoznak problémát e fák, ott kivágják, és újat ültetnek helyettük” – mondta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.