Felhívás!

Csendőrségi karrierre biztatnak

Csendőrségi karrierre biztatnak Kovászna megye

A Kovászna megyei csendőrség munkatársai arra biztatják a háromszéki fiatalokat, hogy jelentkezzenek, és végezzék el a csendőraltisztképző iskolák kurzusait, hiszen elmondásuk szerint a csendőrség kötelékében mindig nagy szükség van olyan személyekre, akik otthonosan mozognak a megyében, ismerik a helyi jellegzetességeket, az itteni életvitelt.

Idén a hazai csendőraltisztképző iskolák nem kevesebb, mint 400 helyet hirdettek meg azok számára, akiket vonz a csendőrségi karrier. Az érdeklődők, akik megfelelnek a szükséges feltételeknek, kritériumoknak, február 15-28. között jelentkezhetnek a drăgășani-i Grigore Alexandru Ghica, vagy a fălticeni-i Petru Rareș csendőraltisztképző iskolák kurzusaira. A kitöltött iratkozási űrlapokat a Kovászna megyei csendőrség sepsiszentgyörgyi székhelyén lehet benyújtani az említett periódusban.

A felvételi több szakaszból áll: a toborzás lejárta után elsőként a pszichológiai vizsgára, értékelésre kerül sor, ezt követik a fizikai teljesítményt firtató, illetve a jelentkezők ismereteit felmérő vizsgák, utolsóként pedig orvosi vizsgálaton is átesnek a sikeresen teljesítők. Minden vizsga után az iskolák saját honlapjukon közlik majd az eredményeket.

További részletek a www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala, továbbá a www.scoaladragasani.ro vagy a www.jandarmeriafalticeni.ro oldalakon kaphatnak az érdeklődők. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások