Felhívás!

Csaknem 3 millió lej a járvány korlátozására

Csaknem 3 millió lej a járvány korlátozására Kovászna megye

Emberemlékezet óta nem vettek el pénzt a kultúrától Sepsiszentgyörgyön, márpedig a legutolsó tanácsülésen éppen ez történt. Sajnos, az adott körülmények közepette észszerű döntés született: a meg nem tartható eseményekre előirányzott összegek nagy részét a koronavírus-járvány elleni harchoz csoportosították át.

Antal Árpád polgármester, akinek alapállása, hogy a kultúrától és sporttól „nem szabad sajnálni a pénzt”, mert ez képezi a közösségépítés alapját, most hosszasan sorolta, mely intézményektől, eseményektől, rendezvényektől „veszik vissza” a betervezett pénzösszegeket. Eszerint 1,1 millió lejjel csökkentik a Kónya Ádám Művelődési Ház költségvetését (ez valószínűleg a Szent György Napok költségvetését képezte – szerk.), a Tamási Áron Színház 487 ezer lejjel, az Andrei Mureşanu Színház 169 ezer lejjel kap kevesebbet, és nem kell elkölteni a Székely Vágtára elkülönített 550 ezer lejt sem.

Az így „megspórolt” pénzből 2,8 millió lejt a koronavírus-járvány terjedésének korlátozására fordítanak, ennek rendeltetéséről a szakemberek bevonásával döntenek. Tulajdonképpen erre megy el az az 540 ezer lej is, amivel kiegészítették a szociális igazgatóság költségvetését.

– Nem dőlhetünk hátra, mert a járvány neheze még hátra van. Mindenkinek be kell tartania a távolságtartásra vonatkozó utasításokat, igyekezzünk minél több időt otthon tölteni, minél kevesebb emberrel találkozni – mondta Antal Árpád, aki fontosnak tartotta ismételten köszönetet mondani mindenkinek, aki a járvány elleni küzdelem „első vonalában harcol”. 

700 ezer lejjel növelték az utcák javítására előirányzott alapot, 480 ezer lejt a köztisztasági munkálatokra fordítanak – fejtette ki a polgármester.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.