Felhívás!

Bízzunk az orvosokban

Bízzunk az orvosokban Kovászna megye

Ma – elvben – elkezdődik a romániai koronavírus elleni oltáskampány második szakasza. Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester azt mondja: bízzunk az orvosokban.

– Mindenkinek joga van eldönteni, hogy beadatja-e az oltást vagy nem, de hogyha orvoshoz megyünk akkor, amikor betegek vagyunk, bízzunk meg most is az orvosokban, akik egyértelműen azt állítják, az oltás biztonságos és hatékony – véli az elöljáró.

– Ebben az esetben is az igazság a legfontosabb. Nem szabad azt mondani, hogy oltás mindenkire jó, és semmilyen mellékhatása nincs. Nem igaz az sem, hogy az oltás nem okoz senkinek problémát. A statisztikák szerint ezer ember közül háromnál mellékhatás léphet fel. De 997-nek problémamentesen megmenti az életét! Ezek nagyon nagy számokból jönnek ki, tehát nagyon pontosak. Persze, aki abba a háromba tartozik, akinek kisebb vagy nagyobb gondja lesz, azt mindez nem vigasztalja, de az egészen biztos, hogy az oltásnak sokkal több pozitív hatása van, mint amennyi veszélyt rejteget annak kihagyása. Én azt mondom, hogy bízzunk az orvosokban, és oltassuk be magunkat – nyilatkozta a polgármester.

Hozzátette: az oltóközpontokat létrehozzák, ha kapnak rá pénzt Bukarestből, ha nem – fontos, hogy legyen elég oltás. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások