Hirdetés
Hirdetés

Beke és Szőcs marad

Teljesen elfogadhatatlan, hogy miközben Beke István cellatársait, köztük gyilkosokat és erőszaktevőket, egymás után helyeznek feltételesen szabadlábra, az ártatlanul börtönben sínylődő kézdivásárhelyi fiatalnak harmadik próbálkozásra is elutasították vonatkozó kérelmét – mondta el tegnapi sajtóértekezletén Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő.

A Magyar Polgári Párt RMDSZ színekben képviselői helyet nyert politikusa azt mondja: a fiúk „erősek, és jól vannak”, csak zavarja őket a „folyamatos igazságtalanság”.

Hirdetés
Hirdetés

– Ez olyan ritka, mint a fehér holló, a romániai joggyakorlat szerint, amennyiben a börtönbizottság kedvezően ítéli meg a fogvatartott viselkedését, akkor, ha az elsőre nem is, de a másodikra feltételesen szabadlábra helyezik.

Márpedig a börtönbizottság a Bekéék esetében mind a második, mind a harmadik esetben azt mondta, hogy kifogástalan magaviseletük volt, minden létező képzésen részt vettek, mehetnek haza – nyilatkozta a képviselő, aki ismét meglátogatta a börtönben Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt.

Kulcsár-Terza ilyen körülmények között nem érti, hogy „mire van” a börtönbizottság, ha úgyis jön egy bíró, aki „a titkosszolgálatok utasítására” felülbírálja véleményüket.

A képviselő nem bízik abban, hogy „a román igazságszolgáltatás igazságot szolgáltat”, és ezt látja a fogvatartottakon is, akik azzal számolnak, hogy „már csak egy év van hátra”. Felolvasott Szőcs Zoltán leveléből is, aki egyebek mellett azt írta: „Minden perccel közelebb vagyok családomhoz, nemzetemhez, szülőföldemhez (…), egyre inkább érzem, hogy mit jelent magyarnak lenni Erdély földjén, a 21. században, a nemzetek Európájában”, és Márton Áron mártír püspököt idézte, miszerint: „Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük