Felhívás!

Barót Napok 2018

Barót Napok 2018 Kovászna megye

Háromnapos ünnep várja a hétvégén Erdővidék központjának lakóit és az ide látogatókat. A szervezők idén is koncertekkel, sporteseményekkel, változatos igényeket kielégítő előadásokkal készültek. Újdonság, hogy a központi színpad mellett Erdővidék Múzeumának udvarán is lesznek rendezvények. A múzeumudvari „családszigeten”, ahogy a neve is utal rá, minden korosztály képviselői találnak szórakoztató programot.

A rendezvény pénteken 15 órakor kezdődik a városközpontban felállított színpadon, mindenekelőtt gyermekeknek szóló programokkal, a baróti Cimbora-óvoda és a Gaál Mózes Általános Iskola előadásaival. Utánuk a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház bábjátéka, majd a baróti Tanulók Házának műsora következik. 19 órától a baróti Anarchy együttes, majd László Attila koncertezik, a napot utcabál zárja. Erdővidék Múzeumának kertjébe 17 órától várják az érdeklődőket: lesz borkóstolás, amit Cover’n cover-koncert követ.
Szombaton délelőtt különböző sportrendezvényeket szerveznek, a központi színpadon 12 órától kezdődik a program fúvószenével, majd a hivatalos köszöntőkkel, hagyományőrzők, táncosok felvonulásával folytatódik. A néptáncok kedvelőit 14 órától várják a színpadhoz: csángó néptáncosok lépnek fel, a Bujka énekegyüttes énekel. 17 órától éjszakába nyúlóan koncertek, szórakoztató műsorok következnek: a Hit-Factory-t, a csíkszentgyörgyi Székely Góbékat, a Deep Height és a 4S Street együtteseket, a sarkadi Grund zenekart láthatják-hallhatják. Gazdag program kínálkozik a múzeumkertben is. 11 órától sétát szerveznek a Közép-Víz utcába, a Mátyás királyra emlékeztető kereszthez, aztán az Arany Griff Rend reneszánszkori bemutatója következik, de kézművesműhely-munkákkal (fényképezés, agyagozás, nemezelés, festés), performansszal is várják az érdeklődőket, este pedig az Evilági együttes és a Koszika&The Hotshots koncertezik.
Vasárnap délelőtt tartják a Kászoni Zoltán emlékére szervezett horgászversenyt a Pumpaházi tavon, és a hagyományos főzőversenyt a posta épülete mögött. A központi színpadon 14 órától a Baróthoz tartozó falvak műkedvelői, valamint a Wesselényi Miklós-kórus lépnek fel, aztán a Syncron táncegyüttes, Bogyor Gábor, Bogyor Dániel, a Bujka énekegyüttes és a Heveder zenekar szórakoztatja a közönséget. 18.30-tól a Térerő együttes, aztán Nagy Feró és a Beatrice koncerteznek. A múzeum udvarán délelőtt 10 órától gyermektáncházat tartanak.
A Barót Napok idei eseménysorozatához tartozik a ma, csütörtökön 18 órától, a baróti római katolikus templomban sorra kerülő Kájoni Consort-koncert, valamint a Zöldikék környezetvédelmi vetélkedő honap délután.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.