Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Barót és vízügyei

Barót és vízügyei Kovászna megye

A baróti vízszolgáltatóról időről időre felröppennek ugyan hírek a városban, konkrétumot azonban nem sokat tudni róla. Nemrég a városi tanácsban is asztalra került a vízszolgáltató kérdése, abból kifolyólag, hogy Lázár-Kiss Barna polgármester a tanácsosoknak szegezte a kérdést: hogyan legyen tovább?

Hirdetés
Hirdetés

El kellene dönteni, a helyi szolgáltatóval maradna inkább Barót, vagy inkább a megyei vízügyhöz csatlakozna, mondta. A polgármester megígérte, hogy kimutatást hoz a helyi szolgáltatótól, hogy mindenki láthassa, az milyen eredményességgel működik, és szükség van-e esetleg arra, hogy a vízárakat emeljék.

Végül az egyik tanácsos, Incze István tette közzé az elmúlt tanács­ülésen a helyi vízszolgáltató statisztikai adatait, melyből az derült ki, hogy a baróti polgármesteri hivatal kötelékében működő szolgáltatásnak lényegesen több a kiadása, mint a bevétele, ahhoz pedig, hogy az egyáltalán kifizetődő legyen, a baróti víznek az ára köbméterenként valahol 6 lej körül kellene legyen.
Jelenleg a fogyasztók egy köbméter vízért, beleértve a csatornázást is, 2,8 lej körül fizetnek, tehát ennek az árnak a duplája lenne az elfogadható. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 25., 9:54
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Azt kellene inkább közzé tenni, hogy milyen működési engedéllyel rendelkeznek és hogyan szerzik be! Netán “apă plată”-t visznek időnként elemzésre? Köztudott ugyanis, hogy a Kormospatak vizét megszennyezi három falú és tele van coli-fecali baktériummal (állati és emberi ürülék).

 • User
  Dátum: 2020. február 25., 12:40
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Maradjatok fuggetlenek Barótiak, nehogy úgy jártak, mint a Kezdiiek, nincs tiszta vizünk, akadozik a szolgáltatás és egyre dragul a víz.