Barátaik mindenkit várnak

Barátaik mindenkit várnak Kovászna megye

Amint arról tegnap beszámoltunk, szerdán a hatóságok őrizetbe vették, majd a feketehalomi börtönbe szállították Beke Istvánt és Szőcs Zoltán, az ún. székely terrorista-ügy két elítéltjét, miután öt-öt év letöltendőt kaptak. Kézdivásárhelyen szombaton tüntetést rendeznek érdekükben.
Szőcs Csongor, Zoltán testvére lapunknak elmondta: az elítéltek baráti köre szombaton 18 és 22 óra között engedélyezett tüntetést rendez Kézdivásárhelyen. A gyülekező a központban lesz, az eseményre mindenkit várnak, aki együtt érez az elítéltekkel. Beszélgetésünkkor semmit sem tudtak a két kézdivásárhelyi ifjú helyzetéről, amit Csongor furcsállt, hiszen tudomása szerint értesítést kellett volna kapniuk a családoknak, hogy hozzátartozóik „szerencsésen” megérkeztek a feketehalmi (Codlea) börtönbe.
Időközben a Facebookon egy 10–12 tagú „fotelkommandó”, zömében budapestiek gyalázzák a két elítéltet. Többen úgy vélik, hogy a pár ismerőssel rendelkező egyének mögött valójában a SRI áll, akik diverziót szándékoznak kelteni a magyar nyelvű bejegyzésekkel. A román anyanyelvű véleménynyilvánítók körében a gyalázkodók mellett olyanok is akadnak, akik a szekusállamot hibáztatják a történtekért, kiállva István és Zoltán védelmében. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. július 8., 11:32
  ÉRTÉKELÉS: -2

  A magyar kormány soha nem tett ertük semmit, most se fog! Orban csak reklámszinten nemzetieskedik, hiaba szavazott rá egész Erdely, a Partuium…

 • User
  Dátum: 2018. július 8., 14:56
  ÉRTÉKELÉS: -7

  Orbánnak annyit tesz a HVIM-aktivisták elitélése, mint Kányádi Sándor temetése. Kiküldte a bajszost és valamelyik beszédirója írt egy rövid üzenetet, oszt jónapot! Ennyi!!!

 • User
  Dátum: 2018. július 9., 0:12
  ÉRTÉKELÉS: -1

  2004-ben az anyaország műveletlen polgárai, félrevezetve, megtagadták határon kivüli nemzettársainkat. 2018-ban az erdélyi, partiumi, tájékozatlan, félrevezetett honfitársaink az anyaország érdekei ellen szavazott arra hogy egy enyveskezű bűnöző társaság tovább lophasson, pusztitson! Legalább most kvittek vagyunk! Ettől kezdve egyetlen erdélyi vendéglős sem írhatja ki: magyarorszagi vendégeket nem szolgálunk ki! Most ime az újabb bizonyíték! Az Orbán kormány a kis újjat sem mozditja a kézdi mártirok érdekében, ennyit ér Orbánnak az erdelyi magyarság, a szekely gondolat! Évente lök nektek néhány alibi mondatot, de tényleges segítséget sose adott, a trianoni megemlékezésröl is kivonult! Térjetek már észhez! Ti provokáltátok Vonát Vásárhelyen!? A körme alatt több hazafiság van, mint a “kisvasutasban”!