Felhívás!

Tragédia utáni „csend”

Tragédia utáni „csend” Kovászna megye

Mint arról már június közepén beszámoltunk, Háromszéken kanyarófertőzésben elhunyt egy hetei csecsemő. A szakemberektől akkor megtudtuk, hogy addig Háromszéken csupán szórványos megbetegedések fordultak elő. A kanyarós fertőzésekkel kapcsolatos fejleményekről érdeklődtünk.
Június 21-én délután hunyt el a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban az a hetei csecsemő, aki szerencsétlenségére már az egyéves korban beadandó, kanyaró elleni oltás ideje alatt lázas volt, így mivel ilyenkor ellenjavallott az oltás, későbbi időpontra halasztották a szérum beadását. Ezt sajnos már nem érte meg a kicsi, időközben kanyaróval fertőződött. A szakemberek már akkor hangsúlyozták, hogy normális körülmények között ezer fertőzésből csupán egy végződik tragédiával: jelen esetben komoly gondot jelentett, hogy a kicsi alultáplált volt, a hasa tele bélférgekkel, gyenge immunállapota súlyosbította az amúgy elsőre gyógyulás jeleit mutató kanyarófertőzést.
Dr. Antal Álmos, a megyei sürgősségi kórház orvos-igazgatója tegnap érdeklődésünkre elmondta, a kanyaró nem gyűrűzött tovább, szerencsére a hetei közösségből sem érkeztek ilyen fertőzéssel kórházba betegek.
– Nincs járvány, és kijelenthető, hogy nálunk fertőzési gócpont sem keletkezett – összegezett.
A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság járványtani osztályának munkatársai is megerősítették, hogy a tragikus eset óta „csend van”: azóta nem je­gyeztek megbetegedéseket, az említett kórral való fertőzést, így megtorpanni látszik a betegség terjedése. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.