Következő lapszámunk kedden jelenik meg, ugyanis augusztus 15. hivatalos ünnep, Nagyboldogasszony napja.

Felhívás!

Bacon is bekeményít

Bacon is bekeményít Kovászna megye

Egy szerkesztőségünkhöz eljuttatott olvasói levél, illetve a hozzácsatolt fotók tanúsága szerint Nagybacon határában, pontosabban a futballpálya mögött, a Barót- és a Súgó-patakok partján és egyéb eldugottabb helyeken valóságos szeméthegyek, tömegével eldobott használt gumiabroncsok stb. díszelegnek. Felvetődik a kérdést: mit művelnek Nagybaconban?

Ezt kérdeztük mi is Simon András polgármestertől, aki, mint kiderült, ismeri a számára is bosszantó helyzetet. Mindezidáig nem tudták a szemetelést megakadályozni, mert a rendőrség semmilyen segítséget nem nyújtott a polgármesteri hivatalnak a tettesek azonosításában, akik az éjszaka leple alatt hajtották végre merényleteiket a környezet ellen. De ennek most már vége lesz – hangsúlyozta az elöljáró, ugyanis egy jelentős beruházás eredményeként már felszerelték és hamarosan üzembe helyezik azokat a videokamerákat, melyek huszonnégyből huszonnégy órán át megfigyelés alatt tartják a falut, és akit elkapnak, beazonosítanak általuk, hogy szemetel, az ellen a törvény szigorával lépnek fel.
– A lakosság jól tudja, hogy tilos a szemetelés, hiszen közöltük mindenkivel. Aki továbbra is a falu határába hordja a hulladékot, annak elkobozzuk a járművét, amivel a szemetet szállította. Ez a törvény – nyomatékosította Simon András.
Az eset kapcsán a környezetvédelmi őrség főfelügyelője, Candea Lucian lapunknak elmondta, a lapunk által is jelzett egyik helyszínt hivatalosan is jelentették, illetve Szárazajtáról is van egy bejelentésük környezetszennyezésről, így jövő héten terepszemlére küldi munkatársait, akik megvizsgálják, honnan származhat a hulladék, és milyen területen van. Ha magánszemély a vétkes, 3000–7000 lej közti büntetéssel számolhat, ha cég, akkor 2 és 40 ezer lej közötti bírsággal sújtható, míg ha az önkormányzat mulasztott el takarítani saját területén, akkor 5 és 15 ezer lej közötti bírságra számíthat. 

(Böjte-Bodor)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 16., 6:14
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Remélem fog valamit ez változtatni.
  Sajnos nem csak a falun kívül vannak ilyen problémák, hanem a falu között is. Csak szét kell nézni a patak mentén. Minden héten elviszik a szemetet. Sajnos ennek ellenére is vannak olyan személyek, akik zacskóba csomagolva szépen a patakba dobják a műanyag szemetet.

  • User
   Dátum: 2021. április 16., 14:33
   ÉRTÉKELÉS: 10

   Sőt, még annál is több! Meg kell nézni Bacont. Háromnegyed része cig…bocsánat, roma,akik milliós terepjárókban száguldanak, csinálják a rendet a mellékelt ábra szerint.Se Isten, se törvény. Lesz itt jövő s ótónómia olyan, hogy belegebbedünk!

 • User
  Dátum: 2021. április 16., 17:51
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Akkor nagyon sok traktort és ciszternát el kellene kobozni mert nap mint nap látom hogy az alsó faluvégén a patakba eresztik az emésztőgödrök tartalmát és ki tudja még miket

 • User
  Dátum: 2021. április 18., 16:52
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A polgármester maszkot hord és talán szemüveget nem látja a dolgok lényegét és ismét az a fránya talán ,nem is akarja sokkal egyéb dolgok foglalkoztatják