Felhívás!

Az EMNP odapirított

Az EMNP odapirított Kovászna megye

Fél éve úgy néz ki a város, mintha minden felelős vezető szabadságon lenne, de a napokban „megmozdult valami” – állapították meg az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) tegnapi sajtóértekezletén. Elhangzott: ha az idén megússzák, következő évben már némi védelmet is élveznek az árvízveszélynek kitett sepsiszentgyörgyi lakosok.

A László Ferenc utcában, ahol „természetesen folyamatosan fizetni kellett az A besorolási kategóriának megfelelő adót”, rendeződni látszanak a dolgok, de hiányzik az utcafelújítások összehangolása, lesz egy jó szakasz a Kós Károly utcán, egy a László Ferenc utcán, és közöttük van a „fagyott szántóföld” kategóriájú Táncsics Mihály utca – sorolta az értekezleten Bálint József.

Az EMNP Kovászna megyei elnöke „régi témájukról”, a Puskás Tivadar utca és annak környékéről is szót ejtett. Elmondta: ott is „lesz valami”, a burkolatot már felszedték, de a „pezsgővel még várnak”, mert egyáltalán nem látszik a munkálatok vége.

– Több mint egy fél éve pangás van az Oltmező utcában is, ahol villanyoszlopok jelentek meg, amelyek közül néhánynak meglehetősen furcsa helyzete van. Hétfő reggel is bokáig lehetett járni a vízben, a helyzet rosszabb, mint amikor nekifogtak – állapította meg az EMNP elnöke.

Meglátása szerint teljes a káosz, az oszlopok ide-oda dőltek, egyeseket eltávolították, helyettük „kanálisfedő-szerű fémdarabok vannak”, folyamatos a balesetveszély, és egyetlen dolog szünetel: a munka.

Korábbi árvízvédelmi projektjükre utalva, amelyben a város 12 pontján mérték fel a helyzetet, és ajánlottak megoldásokat is, közölték: négy esetben kezdődött meg a kivitelezés.

– A Jókai Mór utcában újraásták a vízelvezető árkot. Volt, aki el volt utazva, és miután hazajött, első dolga volt, hogy betemette. Most újra kiássák. Kilyénben hasonló munkafolyamat zajlott, mindkettőnél az önkormányzat emberei dolgoztak. Árkos patakánál a vízügyi hivatal dolgozott, fákat vágtak ki, hogy a hódoknak kevesebb „alapanyaga” legyen gátakat építeni, egy részét megoldották a gondoknak. A maradékot, amelyeket a domboldalról lezúduló víz okozhat, azzal lehetne orvosolni, hogy átereszeket építsenek a Sepsiszentgyörgyöt Csíkszeredával összekötő műút alá, legkésőbb akkor, amikor az Sepsi Aréna elé körforgalmat építenek – sorolt tovább Bálint.

Elmondta: a város határozott arról is, hogy szivattyút vásárol a katasztrófavédelem megerősítésére. A szakmai megbeszéléseken az a döntés született, hogy nem több kisebb, hanem egy százezer lej nagyságrendű összegbe kerülő, nagyteljesítményű, jó minőségű, könnyen mozgatható, hatékony eszközt szereznek be.

Kolcza István, az EMNP országos alelnöke a maga során a Mikes Kelemen Líceum udvarán lévő „szomorú sorsú” tornászterem esetét tette szóvá. Mint fogalmazott: „az nem megoldás”, hogy az önkormányzat azt hozta levélben a szülők tudomására, hogy „a terem javíthatatlan állapotban van”, és haladéktalanul le kell bontani. Megoldást nem tudnak, de „felajánlották, hogy segítenek”, ha valaki megfelelő termet talál. Véleménye szerint nem a szülők és nem is az edző feladata infrastruktúráról gondoskodni. Az esetre visszatérünk. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. július 9., 9:15
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Az, hogy felturtak valamit, nullat jelent, a jelzolampaknal 3 hete ki van turva, azota embert nem latni ott, ha meg az Ag utcan is beindul a vakondozas, teljes a kaosz.

 • User
  Dátum: 2019. július 9., 17:21
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Egyesek vesszőparipája… Az Olt utcához tartozó 1-4 tömbházak (44, 46, 48, 50 sz.) előtti, utcának nem nevezhető förmedvénynél rendszeresen megjelennek… kampányban. Bálint József többször is igért fűt-fát… és aszfaltot. Se ő (pedig alpolgármester is volt közben), se más semmit se tett. Sőt, 2008 májusában a városvezetés is felhördült, hogy miért merészeltük saját költségünkön kijavítani/felújítani/bekeríteni a játszóteret, hisz “itt a kampány”, s ez nem vet jó fényt rájuk… Tényleg, mi kire szavazzunk?