Hirdetés
Hirdetés

Árvíz Málnásfürdőn

Árvíz Málnásfürdőn Kovászna megye

Csütörtök délután egy rövid, de igen bőséges eső katasztrófahelyzetet idézett elő Málnásfürdőn, több mint 14 udvarra ömlött be a víz, egy házba be is ment, több tíz hektár termőföldet árasztott el, de a falu infrastruktúrája bánta a legjobban.

Hirdetés
Hirdetés

A hegyekben lehetett nagy eső, nem is a településen, a Bormező patak medre pedig nem bírta befogadni a nagy mennyiségű vizet, ráadásul a patak partja is beomlott. A feltöltődött mederből a víz igen erős sodrással öntött ki, főleg a volt szálloda környékén okozva látványos károkat – felszakította az aszfaltot az útról, megrongált egy hidat a megyei úton, hármat a községi út közelében, a parkot elárasztotta sárral, a vasútállomásnál az út is beszakadt mintegy 15 méteren. Az azonnal kivonuló katasztrófavédelem kotrógépekkel mélyített, hogy a víz visszatérhessen a medrébe.

– Nem volt idejük az embe­rek­nek védekezni, nem is lett volna, mit tegyenek – magyarázta Szotyori Angéla polgármesterasszony. – A károk hatalmasak, de hivatalosan még nincsenek felbecsülve. Amint az meglesz, rá leszünk kényszerülve, hogy segítséget kérjünk a kormány sürgősségi helyzetekre fordítandó alapjából vagy az Országos Befektetési Ügynökségtől. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük