Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Milyen a városvezetés?

A gyermeknap alkalmából Baróton a helyi líceum X–XI-es diákjainak nyílt alkalmuk arra, hogy belekóstolhassanak a városvezetés munkájába, mi több, „diáktanácsosokként” határozatokat is javasolhattak és elfogadhattak a város előrehaladása érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

Tegnap ugyanis rendkívüli, diák-önkormányzati tanácsülést tartottak a helyi kultúrotthonban, ami csak abban különbözött a rendes tanácsülésektől, hogy Benedek Huszár János polgármester helyét Anița Denisa-Valentina diákpolgármester „asszony” foglalta el, a tanácsosi székeken diákok ültek, az ülést a XII-es Tókos Beáta vezette. A ráadásul határidősen, egyöntetűen elfogadott tervezetek megvalósításának nem tudjuk, mennyi az esélye, de az mindenképp hozománya az ülésnek, hogy világosan láthattuk: a fiatalokat is érdekli a város sorsa és jövője, azért tenni is akarnak.

Határozatot hoztak arra nézve, hogy padokat helyezzenek el a baróti iskola udvarán, létesíteni szeretnének egy Civil Házat, mely a városban működő civil egyesületek székhelyéül szolgálna, a város útjaira fekvőrendőrök elhelyezését javasolták, tisztán tartanák a zöldövezeteket, utak és járdák felújítására tettek javaslatot, aztán nyilvános illemhelyek létesítését, kóbor kutyák és macskák befogását, jótékonysági események, tematikus napok megszervezését is ajánlották.

Egyértelmű, hogy a fiatalok belelátnak a város problémáiba, számos, általuk felvetett javaslatot a rendes tanácsosok – akik maguk is jelen voltak az ülésen – is napirendre tűzhetnének. Érdeklődésünkre Denisa-Valentina elmondta, hogy ő például orvos szeretne lenni, csak aggasztja az, hogy a baróti kórház felszereltsége mennyire hiányos, másrészt pedig szeretné, ha Barót közterületein több karbantartó munkást látna, a városrendezettség hiánya ugyanis szembeötlő számára. A gyűlés végén a Szőcs Sándor tanácsos által hozott kürtőskaláccsal, üdítővel kínálták a diákönkormányzat képviselőit. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. június 2., 7:50
    ÉRTÉKELÉS: 5

    “a fiatalokat IS érdekli a város sorsa és jövője, azért tenni is akarnak” – Is nélkül igazabb lenne. Őket valóban érdekli a városuk sorsa. Tiszta a szándékuk, nem fertőzte sem önérdek, sem pártérdek, sem megtépázott becsvágy. Az elöljáróknak nem ártana egy kis önvizsgálat a saját “városfejlesztési” szándékaikat illetően. A saját dicsőség harsogása nem elég!