Felhívás!

Arhitectura.6

Egy hétig lehet megtekinteni Sepsiszentgyörgy főtéren azokat a díjnyertes építészeti terveket, amelyeket az Arhitectura.6 építészeti szemle keretében állítottak ki.
A kétévente meghirdetett pályázatra Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Szeben és Vâlcea megyékből vártak építészeti munkákat, családi házak, középületek, közterek, épített örökség felújítása-restaurálása, belsőépítészet és díszlettervezés, design és meg nem valósult tervek kategóriában. A háromszéki szakmát ezúttal Török Áron és Wegroszta László-Mihály terve képviselte, egyetlen Kovászna megyei pályázóként a nyertesek táborát is sikerült gazdagítani az épített örökség felújítása kategóriában. A két sepsiszentgyörgyi építész a megyeszékhelyen található egykori leányblokk, ma Fidelitas Hotelként működő épület felújításának és átalakításának tervét küldte be a szemlére. A zsűri indoklása szerint a Fidelitas Hotel tervezői a közelmúlt történelmét képviselő épület iránti gondos odafigyeléssel, a belső tér kialakításának finom részleteivel, a köztér elegáns használatával érdemelték ki az első díjat ebben a kategóriában.
A Romániai Építészkamara három területi kirendeltsége által szervezett vándorkiállítást kilenc városban mutatják be, Sepsiszentgyörgy a második állomás, péntektől Csíkszeredában láthatóak a tervek, tudtuk meg Cora Dumitrescu műépítésztől, az Arhitectura.6 helyi szervezőjétől. Az építészeti szemle részeként tegnap gyerekeknek tartottak foglalkozásokat, Engem is érdekel az építészet címmel.
A szemlére beérkezett munkákat elismert szakembergárda zsűrizte: Eliza Yokina építész (Cumulus), Smaranda Vornicu újságíró, Raphael Zuber építész (ETH Zürich), Cătălin Trandafir építész (Filofi și Trandafir Arhitectură), Marius Miclăuș, építész (Archaeus).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.