Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Állják az ígéreteket, mondta Lázár János

Állják az ígéreteket, mondta Lázár János Kovászna megye

Áttekintettük közös ügyeinket és tervezzük a jövőt – Antal Árpád polgármester így foglalta össze Lázár János magyar építési és beruházási miniszter, fideszes országgyűlési képviselő sepsiszentgyörgyi tartózkodásának célját azon a sajtótájékoztatón, amelyet a rangos politikus pénteken tartott a város főterén. Jelen volt Tamás Sándor megyetanácselnök is.

Hirdetés
Hirdetés

L ázár János miniszterként először jár ugyan Háromszéken, de egyébként már többször is járt erre, jó ismerője a vidéknek – mondta felvezetőjében a megyei önkormányzat elnöke.
Lázár János elmondta, a sajtótájékoztatót megelőző napon Orbán Viktor megbízásából már Bukarestben is tárgyalt román politikai vezetőkkel, elsősorban a gazdasági-infrastrukturális fejlesztések szakembereivel, de az RMDSZ vezetőivel is.

– Bőségesen vannak tartalékok a gazdasági együttműködésben – fogalmazott –, ezek kiaknázásában nagy mértékben segíthet az RMDSZ parlamenti jelenléte. A felelősségteljes tárcákat birtokoló magyar miniszterek után Kelemen Hunor RMDSZ-vezetővel elsősorban a határ menti lehetőségeket tekintették át, mint mondta, Debrecen és Nyíregyháza központú nagyszabású ipartelepítési projektjeiben a partiumi magyar és román munkaerőre is számítanak, ez pedig komoly demográfiai, szociológiai kérdéseket vet fel.

Szentgyörgyi tárgyalópartnereiről, Tamás Sándorról és Antal Árpádról igen elismerően szólt a vendég (tanulni jöttem tőlük! – mondta) mellettük még Kató Béla református püspök is a tárgyalások főszereplője volt. Szentgyörgy és a megye fejlesztése mellett a Sapientia EMTE campusának az építése, illetve a megyeszékhely központjába, a Bodok szálló helyére tervezett Ifjúsági Kulturális Központ volt terítéken, ezek finanszírozására a magyar kormánynak is vállalásai voltak, a rájuk vonatkozó ígéreteit pedig most is állja, jelentette ki határozottan Lázár János.

Elsősorban erről szól mostani megbízatása, hogy a megkezdett beruházásokat, a befejezésükhöz szükséges lépéseket számba vegye.
– Torzót nem hagyunk – mondta, de újságírói kérdésre kifejtette, idén és jövőre új beruházást nem kezdenek, csak a működési támogatásokat tartják fenn, viszont tervezik a következő tíz évben lehetséges fejlesztéseket, amelyeknek azt kell eredményezniük, hogy javuljon a háromszéki életminőség. Ezt pedig a Magyarországon most kidolgozott új építési és beruházási törvény szellemében teszik. Kicsit irigykedve tekintenek arra, hogy Románia milyen sikeres az uniós források lehívásában, de az ebből adódó lehetőségeket is megtárgyalták.

A pénteki nap programjában szerepelt az ipari park megtekintése is. Ennek jelenlegi 30 hektáros területét a jövőben 80 hektárra bővítik ki, tehát az is szóba került a tárgyalásokon, magyar gazdasági partnerek részt vehetnek-e az infra-strukturális fejlesztésben, és ha igen, hogyan. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. november 14., 12:37
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Az erdmagyar sajtot eloszor zsebretettek aztan padlorakuldtek.
  Az egy masik kerdes hogy a sajto azon kepviseloi, akik janur elsejetol az utcara kerulnek, szemelyesen a borukon tapasztalhatjak meg milyen az, ha valaki valamiert nem az rmdsz kedveltje, vagy legalabb megturtje. Igy fogalmuk lehet (legalabb egyreszuknek), hogy milyen az a rendszer kivulrol, amelyet az ok segitegevel epitett ki a jelenlegi magyar vezetes es ebben van segitsegunkre a Lazar altal reprezentalt magyar vezetes.
  A ’90 evekben es az ezredfordulo kornyeken minden vallalkozas amire ratette a magyar toke a kezet itt haromszeken rovid uton csodbe ment es megjelent a helyen egy helyi jolertesult stroman: Berszany, Dioszegi stb.
  Ezek a nagylelku tamogatasok csak arra jok hogy egyesek megzsirosodjanak ideat, es a Magyarorszagiak pedig joggal utaljanak minket valogatas nelkul az elkoltott penzuk miatt.

  • User
   Dátum: 2022. november 15., 19:37
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Há persze biélá márko meg a fagyilkos az rendben volt ,ugye?Meg a kolozsvári libsi banda E-stein-KP vezérletével a neptuni
   összeborulás Iliescuval…nagyon feledékenyek ,vagymuk ‘feleim.

 • User
  Dátum: 2022. november 14., 17:51
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Kedves Lázár János Úr!!! Ha tanulni akar tölük, vége mindennek!!! Szégyelleném magam, ha olyan ember lennék mint az udemerések!🤣🤣🤣