Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Alá kell írni az SZNT kezdeményezését!

A sepsiszentgyörgyi Mikó-szobor előtt (is) alá lehet írni a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kidolgozott, nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést. Az önkéntesek által működtetett asztalt Kulcsár-Terza József, az MPP RMDSZ-színekben tisztséget nyert parlamenti képviselője állíttatta, és ajánlotta – a sajtón keresztül – a nagyközönség figyelmébe.

Hirdetés
Hirdetés

A parlamenti képviselő szerint az SZNT kezdeményezésének segítése „még a választáson való részvételnél is fontosabb”, hisz itt a jövőnkről, az autonómiáról van szó.
– Nem számít, hogy hol ír alá, kinek ír alá, hogy papíron vagy online, hogy az MPP-nek, a néppártnak vagy éppen RMDSZ-nek, ez most nem számít, fontos, hogy mindenki valahol írja alá a támogató ívet – hangsúlyozta Kulcsár-Terza József.

Ferencz Csaba, az SZNT tájékoztatási alelnöke azt mondta: a bonyolult nevű kezdeményezést egy szóval lehetne helyettesíteni: autonómia.
– Itt nem csak Székelyföld önállóságáról, identitásunk megőrzéséről van szó, hanem arról is, hogy Európában kibontakozhat egy összefogás a nemzeti régiók megőrizésének érdekében – hangoztatta az alelnök.
Gazda Zoltán, az SZNT sepsiszentgyörgyi irodájának vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenkinek kötelessége aláírni a kezdeményezést.
– Aki aláír, az nem valamiféle szívességet tesz az SZNT-nek, hisz az erdélyi magyarság, gyerekeink sorsa forog kockán – szögezte le Gazda.

A nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés akkor lesz sikeres, hogyha május 7-éig sikerül összegyűjteni egymillió aláírást. A digitális aláírási ív nemzetiregiok.eu címen érhető el, de papíron is alá lehet írni – mindenképpen csak egy helyen (!) – minden erdélyi magyar párt székhelyén. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások