Felhívás!

Ellenzéki aggályok

Ellenzéki aggályok Kovászna megye

Egyetértettek nemrég a baróti tanácsosok azzal, hogy helyiséget adjanak bérbe a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesületnek, ahol az egy alkalmazottal irodát működtetne.

A turisztikai iroda létrehozásának terve Baróton már 2012-ben felmerült, akkor egy pályázat keretében kívánták volna felújítani azt az Új soron található épületet, melyben az iroda is helyet kapna, egy volt vulkanizáló műhely helyén. Barót polgármestere ezúttal is kifejtette a januári soros tanácsülésen, hogy erre a célra azt a helyiséget találják a legmegfelelőbbnek, az iroda létrehozásával egyidejűleg legalább külsőleg is megújulna az annak helyet adó, ütött-kopott, volt szövetkezeti tulajdonú épület. Az épület teljes tetőszerkezetét is fel kellene újítani, ám a város 2020-as költségvetésének jóváhagyása előtt egyelőre nem tudni, jut-e erre anyagi fedezet.

A tanács ellenzéki (nem RMDSZ-es) frakciója a tervvel kapcsolatban tartózkodó álláspontra helyezkedett. Nagy István volt polgármester azt mondta, kár vegyülni a megyével, „nincs szükség partnerségre csak azért, hogy utána aztán zéró belelátásunk legyen a dolgokba” – hangoztatta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások