Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A tábla marad

A tábla marad Kovászna megye

Benedek-Huszár János baróti polgármester nyilvánossá tette azt a levelét, melyben felvette a kesztyűt Dan Tanasăvel, a Méltóságért Európában Polgári Egyesület elnökével szemben.

Hirdetés
Hirdetés

Nyílt levelében arra a felhívásra válaszol, melyben Tănasă azt kérte tőle, cserélje le a baróti művelődési ház homlokzatán található intézménytáblát, mivelhogy az sérti a román nyelv hivatalos jellegét, azáltal, hogy a magyar felirat felül, míg a román alatta szerepel. Benedek-Huszár majdnem szóról szóra lebontotta Tanasă érvelését, és minden mondatát az ország alkotmányára és a törvényben lévő kisebbségi jogokra hivatkozva cáfolta meg.


Végül az derül ki a polgármester leveléből, hogy Tanasă kérése, illetve felszólítása a tábla lecserélésére vonatkozóan teljesen alaptalan, mi több, levelét bosszantónak is nevezve, azzal fejezte be válaszát, hogy márpedig kérésének nem tesz eleget, vagyis az intézmény névtáblája marad a jelenlegi állapotában, mivel az minden törvényes előírásnak megfelel. Benedek-Huszár szerint a kétnyelvű feliratokról a 2004-es évi 500-as törvény rendelkezik, mindössze abban az értelemben, hogy az idegen nyelvű felirat mellett, ha van ilyen egy táblán, ott kell lennie a román feliratnak is ugyanakkora betűkkel írva. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. szeptember 13., 21:54
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Érdemes figyelni ezen táblaügy nyilvánosságra kerülésének idejére is.
  Először is a városvezető aug. 27-én nyilvánosságra hozta a polgármester és neje körüli a botrányt feltáró Átlátszó Erdély cikk egy interjúszeletét. A közfigyelem rászegeződött az Átlátszó által meglebbentett témára és a skandallumra. Majd vérbeli politikusi attitűddel a polgármester külső ellenségképet kreált a város számára, hogy város- és magyarságmentő szerepében tetszeleghessen, és elterelje a kínos és kellemetlen témáról a közfigyelmet.
  Figyelem: A Dan Tanasa által elnökölt egyesület beadványának iktatási idejét sajnos a polgármester nem vágta ki a képről, amit az oldalára feltöltött. A dokumentum 2022.08.08-án lett iktatva és a városvezető mégsem hozta e dokumentumot nyilvánosságra, csak a számára kínos interjúszelet megjelentetése után. Ez azt igazolja, hogy azért várt a “táblaügy” nyilvánosságra hozásával, hogy újratematizálja a baróti közéletet, elterelve a figyelmet a számára kellemetlen újságcikkről. És a “táblaügy” témájának folytatása is lehet hogy azért jó a polgármesternek, hogy a figyelmet továbbra is ezen új ügy felé csatornázza.
  Ha így van, akkor ez elég ravasz.

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 14., 1:17
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Jajj ez a Jánoska megint nem kézzel fogható hasznos megvalósításokkal foglalkozik, hanem megint beállt kis bohócnak és nagy cirkuszt csinál.😅

 • User
  Dátum: 2022. szeptember 14., 11:13
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ennek a “méltóságos” Tanase úrnak, úgy látszik, Baróton is vannak besúgói, mert Dan Tanase nem hiszem, hogy járt volna Baróton. Egyébként, milyen egyesület az ilyen, amelyik állandóan feljelent valakit, valakiket zászló- és felírat ügyben? Ezek az emberek szítják a nemzetiségek közti nézeteltéréseket, s a futball huligánok, mert azokat is pénzeli valaki külföldről! Verje meg őket a sors!