Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Vigyázat, csalnak!

A villanyáram-szolgáltatóként országszerte ismert Electrica közleményben figyelmezteti a lakosságot arra, hogy csalók próbálják jogtalanul megszerezni a fogyasztói hátralékokat jogtalanul.

Hirdetés
Hirdetés

A szélhámosság lényege az, hogy SMS-ben vagy messengeren küldenek felszólításokat, amelyekben közlik a címzettel, hogy az áramszolgáltatást megszakítják, amennyiben nem törleszti adósságát, nem rendezi villanyszámláit. A csalók megadnak egy internetes belépőcímet (link), amely által szerintük a digitális hálózatokon lehet fizetni.

Az áramszolgáltató (hivatalos nevén: Electrica Furnizare) határozottan cáfolja, hogy a fenti módszerekkel kérné a fogyasztói kifizetéseket. Hangsúlyozzák, az Electrica a számlák mellékleteiben is gyakran megjelenő eljárásokkal fogadja az áramfogyasztás értékének befizetését, úgy mint: MyElectrica, internetes átutalás bankszámlára, klasszikus banki átutalás, Paypont (PP) jelzésű kifizetési helyszínek (sok üzletben is van ilyen), a Mobile Distribution hálózaton, a Westaco Express szolgáltatással stb.; a részletes ismertető a villamossági vállalat honlapján is elérhető.

Az Electrica áramszolgáltató figyelmezteti és kéri a lakosságot, ne válaszoljanak az ismeretlen vagy gyanús internetes hivatkozásokra, ne kövessék azok utasításait a számlafizetésre vonatkozóan, és – ugyancsak fontos! – ne adjanak meg személyi, illetve bizalmas adatokat. Az Electrica Furnizare internetes honlapja biztonsági azonosító elemeket tartalmaz, az utánzatok könnyen leleplezhetők, írja az áramszolgáltató közleménye, és arra kéri a lakosságot, aki csalásgyanús esettel találkozik, a tisztázás érdekében forduljon a szolgáltató területi kirendeltségeihez, vagy írjon elektronikus postán, a clienti@electricafurnizare.ro e-mail-címre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.