Felhívás!

A rendőr még nem beszél

Folytatódik a kivizsgálás a december elején történt közúti baleset ügyében, amelyben két személygépkocsi ütközött Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felőli kijáratánál, és egy 28 éves férfi életét vesztette.

Több mint egy hónap telt el a tragikus kimenetelű autóbaleset óta, eddig azonban csak az áldozat hozzátartozóinak vallomását sikerült felvenni. A megyeszékhelyi bírósághoz tartozó ügyészség szóvivője, Ionel Pădurariu a We Radio megkeresésére elmondta: a gyanúsított 40 éves rendőrt, Sorin Fetcut, aki túlélte a balesetet, rossz egészségi állapota miatt azóta sem lehetett kihallgatni.

A Kovászna megyei rendőrség kötelékében dolgozó férfit pár hete kiutalták a megyei kórházból, ám továbbra is ágyhoz van kötve, mivel több műtétet hajtottak végre rajta. A kérdésre, hogy nem lehetséges-e az otthonában felvenni a vallomását, a szóvivő azt felelte: az esethez kirendelt ügyész dönt a kihallgatás helyszínéről. Eddig az ügyben elrendelték a fiatal áldozat boncolását, és az érintett két jármű állapotfelmérését.

A túlélő rendőr gondatlanságból elkövetett emberölésért, testi sértésért, alkoholos vagy más befolyásoltság alatti vezetésért áll vizsgálat alatt, miután bebizonyosodott, hogy részegen ült a kormány mögé. A vizsgálati anyagból kiderül, hogy az első teszteléskor 1,89 ezrelékes véralkoholszintet, a másodiknál 1,5 ezrelékes alkoholszintet mértek Fetcu Sorinnál. A rendőr szolgálaton kívül volt, saját személygépkocsiját vezette.

Amennyiben bűnössége beigazolódik, 2-től 7 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható, amihez elvileg még hozzáadódik a büntetés idejének egyharmada az ittas vezetés miatt. Ugyanakkor az ügy lezárultáig megilleti őt az ártatlanság vélelme.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. január 7., 12:57
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Nem fog beigazolodni a bunossege! Addig huzzak-nyuzzak mint a Diaconu fobunteto fogyasztovedo ugyet. Es ezek az igazsagszolgalatok zsebelik be a pimaszul nagy fizeteseket. Vedik a korrupt orszagvezetoket , elnokunkkel az elen!