A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

A határidő 2021

A határidő 2021 Kovászna megye

Ismét dolgoznak a Kovászna megye szempontjából is létfontosságú brassó-vidombáki nemzetközi repülőtéren – jelentette be Facebook-oldalán Adrian-Ioan Veștea, a Brassó megyei tanács elnöke. Az elöljáró szerint 2021-ben szállhat le ott az első repülő.

Jelenleg, az építkezés harmadik fázisában a 200 méter hosszú, 23 méter széles fő gurulópálya kialakítását kezdték el. Ezt követi a be- és kiszálló platform felépítése, amely egy időben három, C-kategóriájú, 36 méter szárnyfesztávolságú repülőgépet képes fogadni. Elkészítik a kifutópálya és a világító jelzőberendezések körüli részek csatornázását, felszerelik kifutópálya menti rendszereket.
Az áfa nélkül 26.581.072,28 lejes beruházás kivitelezését hat cég pályázta meg, végül egy bukaresti vállalkozás nyerte el. Kivitelezési határidő 110 naptári nap. Jótállás 62 hónap.
Az építkezés egy következő fázisában el kell még készíteni a tűzoltóállomást, a vízhálózatot, a beléptető rendszert, a parkolókat, és ezek után rá kell csatlakoztatni a 103-as megyei útra a belső úthálózatot, majd körbe kell keríteni az egészet.
Ami a határidőt illeti Adrian-Ioan Veștea egyelőre tarja magát ahhoz, amit a sepsiszentgyörgyi ipari park nyílt napján mondott: 2021 első fele. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.