Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

1500 lejes támogatás

Sepsiszentgyörgy önkormányzata bővíti Nagycsaládos programját, melynek keretében idéntől hordozható és asztali számítógépek, valamint tabletek vásárlásával támogatja a gyerekek online tanulását.

A legkeveseb három gyermekkel és nagycsaládos kártyával rendelkező családok az iskolai online oktatásban résztvevő gyermekek részére igényelhetik a fejenként 1500 lejes támogatást, melyet az eszköz megvásárlása után térít meg az önkormányzat. Az 1500 lej értéket meghaladó vásárlásnál a különbözetet a család finanszírozza. A kedvezmény nem összevonható egy család több gyermeke esetében, tehát ha három támogatást igényelnek, három eszközt szükséges vásárolni.

Hirdetés
Hirdetés

A támogatás november 24-től igényelhető, a kéréseket folyamatosan le lehet adni, ehhez pedig a www.sepsiszentgyorgyinfo.ro oldalon megtalálható formanyomtatványt kell kitölteni és az egyik szülő nevét és személyi számát tartalmazó kifizetési bizonylatot szükséges benyújtani Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájába. A kifizetési bizonylat nem lehet korábbi mint november 24-e.

A polgármesteri hivatal mindeddig 173 családnak összesen 776 nagycsaládos kártyát állított ki. A Nagycsaládos program célja, hogy a többgyermekes családok Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának alárendeltségébe tartozó intézmények szolgáltatásaihoz kedvezményesen jussanak hozzá, ezáltal is népszerűsítve az egészséges életmódot, a kultúrát, hosszú távon növelve az életminőséget. Ennek értelmében a legkevesebb háromgyermekes családok ingyen parkolhatnak, illetve a sugásfürdői, sepsiszentgyörgyi szabadidős létesítményekbe, kulturális intézményekbe és azok rendezvényeire pedig kedvezményesen vásárolhatnak bérletet.

(Sepsipress)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük