Felhívás!

14. Ferences Biciklitúra

14. Ferences Biciklitúra Kovászna megye

Tegnap kezdődött a 14. Ferences Biciklitúra (FerBit), amely augusztus elsején a Kis- és Nagysomlyó közötti Nyeregben, a Hármashalom-oltárnál ér véget az 1001 Székely Kerékpáros Napja alkalmából tartandó rendezvénnyel, ahol kerékpárosok, motorosok és lovasok is részt vehetnek.

A túra szentmisével kezdődött, amelyet a Székelykő lábánál, Torockón tartottak, onnan indult a kerékpáros zarándoklat. A résztvevők augusztus elsején érkeznek Csíksomlyóra a kegytemplomhoz, ahonnan felvonulnak a csíkszentsimoni fúvós-zenekar kíséretében a Hármashalom-oltárhoz. Ott egy órától kezdődik az 1001 Székely Kerékpárosok Napja, ahol lovasok és motorosok is lesznek, az összefogás kapcsán.

A cél az, hogy minél többen legyenek a találkozón, ha nem kerékpárral, motorral vagy lóval, akkor ki-ki, ahogy tud, gyalog, autóval, de menjen fel a nyeregbe. A Nyeregben tartandó ünnepi szentmise főcelebránsa Bonaventura testvér, igét hirdet Böjte Csaba testvér. Az ünnepségen fellép a csíkszeredai Role zenekar, amely eljátssza a Kájoni-misét, valamint Antal Tibor gyimeslfelsőloki népdalénekes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei táncműsort mutatnak be.

A találkozón ott lesznek a Budapesten tartandó 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökei is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. július 29., 6:26
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Kerékpár, zenekar, népdalénekes, táncműsor. Modernek.
    Valamikor, a kezdetben, még egy nyomorúságos biciklijük sem volt. Mit tehettek szegények? “Azok, akik szétszéledtek, ahová csak elvetődtek, mindenütt hirdették az evangéliumot.”- Apostolok cselekedetei 8:4. És két- három évtized alatt az evangélium elterjedt az akkor ismert egész világon.