Felhívás!

RÖVIDEN

Forgalmi bűncselekmény
Hétfőn este egy cikcakkos útvonalú személygépkocsi vezetőjét leigazoltatva alaposan betintázott sofőrt kaptak el a bodzafordulói egyenruhások. A 46 éves hölgy leheletében 0,88 mg alkoholt mutatott ki a szonda. 

Gázolás Uzonban
Tegnap délelőtt a gyalogátjárón ütöttek el Uzonban egy 60 éves nőt, a 75 éves gépkocsivezető nem ivott. A baleset sérültjét orvosi ellátásban részesítették. 

MT-pályázatok
Idén is nyolc kategóriában hirdet pályázatot Kovászna Megye Tanácsa. Civil szervezetek, egyházak, ifjúsági és diákszervezetek, sportolók, egyesületek és alapítványok igényelhetnek támogatást többek között kulturális és szabadidős programok, rendezvények szervezésére, kiadványok megjelentetésére, népviselet, örökségvédelmi és sportprojektek résztámogatására, valamint falugondnoki szolgálat biztosítására és egyházi ingatlanok karbantartására, restaurálására is.
„Idén a költségvetés elfogadásával egyidőben előkészítettük a civilek és egyházak számára szóló pályázatok kiírására vonatkozó határozatot is, hogy minél hamarabb meghirdessük és elbíráljuk a beérkező pályázatokat, hogy a civil szervezetek, egyházak is tudjanak tervezni, megvalósítani elképzeléseiket. Ebben az évben az egyházi pályázatok számára elérhető összeg egymillió lej, az ifjúsági alap 150 ezer lej, a kulturális és szabadidős pályázatokra szánt összeg egymillió lej, sporttevékenységekre 200 ezer lejes keretet hagytunk jóvá” – tájékoztatott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.
Minden pályázat esetében a legkisebb megítélhető összeg 1000 lej. A szükséges, elszámolandó önrész a megítélt összeg legalább 10 százaléka. Egy pályázó legtöbb 3 pályázatot adhat le.
2019-ben 472 pályázatot nyújtottak be, ebből 431 projekt kapott támogatást több mint 3,15 millió lej értékben. Idén 2,35 millió lejes keretet hagytak jóvá erre a célra. A pályázatokat március 23-án 16 óráig lehet leadni Kovászna Megye Tanácsának iktatójában. A pályázati kiírás elérhető a kvmt.ro honlapon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.