Hirdetés
Hirdetés

Virclean Trio, a tiszta szőnyeg szakértője

Virclean Trio, a tiszta szőnyeg szakértője Gazdaság

A sepsiszentgyörgyi Virág Simon közgazdász közel húsz éve tevékenykedik a szőnyegmosói szakmában. A kezdetekben a brassói székhelyű INA Schaeffler német gyár takarítói és karbantartói részlegének volt az igazgatója. Mivel ezen belül számos irodaház padlószőnyegének mosásával foglalkozott, ez vált az egyik fő tevékenységévé. A szakmája iránt elhivatott üzletember, hogy a német minőségi elvárásoknak eleget tudjon tenni, Budapesten szerzett oklevelet. Most mindezt Kovászna megyében kamatoztatja.

Mit takar a Virclean Trio név, és miért döntött úgy, hogy Kovászna megyében indítsa be vállalkozását?

– Mivel jó eredményeket értem el ezen a területen Brassó megyében, úgy gondoltam, idehaza is kipróbálom a szőnyegmosást, és vele járó tevékenységeket, amúgy is lokálpatrióta vagyok, a cégem nevében a Trio Háromszékre utal, a Vir-t a vezetéknevem kezdőbetűi adják, a clean pedig tisztítás jelenti.

– Hogyan kell elképzelni a nagyüzemi mosást? Nyilván nem kézzel, kefével és szappannal dolgoznak.

Ma már modern mosó- és szárítógépekkel dolgozunk, amihez társul a szakértelem és a becsületesen elvégzett munka. Bármilyen szőnyeget elvállalunk, amennyiben azok alkalmasak a mosásra, itt gondolok a gyapjú, pamut, selyem, műszálas szőnyegekre, de a szőttesekre, csergékre, takarókra is. Mindig a szőnyeg fajtájának és típusának megfelelő technológiát válaszuk.

– Milyen folyamatai vannak a szőnyegmosásnak?

– A minőségi szőnyegmosás alapja a portalanítás, ennél a fázisnál egy korszerű porológépet használunk, ez eltávolítja a port, a poratkákat, az állatoktól származó szőrzetet stb. Fontos megemlítenem, hogy megfelelő ellenőrzés, előkezelés nélkül nem beszélgethetünk minőségi szőnyegmosásról. Itt vesszük figyelembe a különböző foltok (bor, kávé, étel stb.), lerakodások súlyosságát, amelyeket megfelelő szerekkel és gépekkel próbálunk kezelni. Nem csak akkor kell szőnyeget mosatni, amikor piszkosnak látszik, hanem periódusonként, mert a szőnyeg egy elszívó rendszer az ember lakásában, így nagyon sok nem látható szennyeződést szív magába. Amikor járkálunk, ez a szennyeződés felverődik, és mi belélegezzük.

A szőnyegek nagy részét, az anyagtól függően, egy ultramodern automata mosógéppel mossuk: a szőnyeg felszínét 6 kefe mossa, és egy nagy hengerkefe egyengeti és állítja fel a szállakat, ezzel egy időben az alsó részét is hengerkefe tisztítja. A vegyszer, amellyel a szőnyegmosás nagy része történik, speciálisan lett kifejlesztve.

Mint már említettem, vannak olyan szőnyegek mint a vékony háziszőttesek, amelyek egyedi tisztítást igényelnek, erre egy olyan gépet használunk, amely kíméletes módon bánik a szőnyegekkel, azok anyagával.

– A mosás után sokszor gondot jelent a szőnyegek szárítása. Önök hogyan járnak el?

Mosás után a szőnyegek felcsavart állapotban egy centrifugába kerülnek. Amely nagy fordulatban kicentrifugálja belőle a habot és a vegyszert, ugyanekkor a szőnyeg öblítése is megtörténik, majd következik a szárítókamra, ahol 12–18 órát száradnak. Innen százszázalékosan megszáradva kerülnek ki, és egy átkefélési folyamaton mennek át, ahol ismét átvizsgáljuk. Minden egyes szőnyeg lekezelődik poratkák, bolhák, penész és moly ellen.

– Hogyan oldják meg, hogy a szőnyegek nem keveredjenek össze?

– Minden alkalommal, amikor átvesszük a szőnyeget a klienstől, vagy székhelyünkre szállítják, egy azonosító számot kap a szőnyeg, így nyomon követhető a munkafolyamat is, és az is, hogy kié. A csomagolás és szállítás is a kód alapján történik

– Adódnak közbe gondok?

– Tévedések bármilyen nagy cégnél megtörténhetnek, de fontos az, hogy azokat megoldjuk, és tanuljunk belőle. A kliensek részéről néha túlzottan nagyok az elvárások, hangsúlyozom, régi, lefoszlott, lepréselt, színe vesztett szőnyegekből nem tudunk újat varázsolni.

– Gondolkodtak azon, hogy bővítsék a cég szolgáltatási körét?

Büszkén mondom el, hogy nemcsak mosunk, de szegünk is szőnyegeket, több féle szegéssel dolgozunk, át tudjuk alakítani a négyszögűt oválissá, vagy a nagyot két kisebbé, a kliens igénye szerint.

– Hogyan látja ezt a vállalkozást?

– Napjainkban mérföldkőnek számít az, hogy egy helyen szőnyeget mosathatunk, kezeltethetjük, átalakítathatjuk és egyben be is szegik azt. Ráadásul a kliens ajtajáig szállítjuk. Amúgy a tevékenység hullámzó, vannak időszakok, amikor alig van rendelésünk, és olyan időszak is, amikor rengeteg a munka. Nem egy egyszerű tevékenység, a munkafolyamat összetett, megköveteli a hozzáértést és az odafigyelés, de mint már mondtam, számomra ez több mint munka, élethivatás.

A cég elérhetősége: Sepsiszentgyörgy, Sólyom utca 15. szám; telefon: 0736.613.390, 0727.762.153, 0267.310.375.

(X)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. június 28., 12:12
  ÉRTÉKELÉS: 0

  …megfelelő technológiát válaszuk.
  A vegyszer… speciálisan lett kifejlesztve.
  …egy centrifugába kerülnek. Amely nagy fordulatban…
  Minden egyes szőnyeg lekezelődik poratkák…
  megköveteli a hozzáértést és az odafigyelés,
  Itt vesszük figyelembe…
  …szállakat…

  bajok vannak a helyesírással, fogalmazással