Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 1700 versenyző

Több mint 1700 versenyző Sport

Ma rajtol Marosvásárhelyen a nagyszabású Multisport Európa-bajnokság, melyen 10 nap alatt kilenc versenyt szerveznek. Az eseményen 41 ország képviseletében több mint 1700 versenyző érkezik Maros megyébe. Ebben az évben Szováta és Erdőszentgyörgy is bekapcsolódik a körforgásba.

Rangos verseny helyszínéül szolgál a következő másfél hétben Marosvásárhely és környéke, július 7-ig ugyanis itt zajlik a Multisport triatlon Európa-bajnokságot. A rendezvény hat Európa-bajnokságot foglal magába: krossztriatlon, (úszás, hegyikerékpározás, futás), középtávú triatlon (úszás, kerékpározás, futás), sprint duatlon (kerékpározás, futás), krosszduatlon (hegyikerékpározás, futás), aquatlon (úszás, futás) és aquabike (úszás, kerékpározás). A versenyen több mint 1700 sportoló áll rajthoz, a legtöbben, nagyjából 800-an Nagy-Britanniából érkeznek. A hazai versenyzők szintén nagy létszámban, 300-an vannak, köztük a román válogatott tagjai, illetve a helyi indulók is megmérettetik magukat az európai élmezőnnyel. Ma kerül sor az ünnepélyes megnyitóra: 19 órakor a küldöttségek saját zászlóik alatt a városházától felvonulnak a várba.

A Román Triatlon-szövetség elnöke, a marosvásárhelyi Klosz Péter az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, mivel hazai pályán versenyeznek, a román sportolóktól egyértelmű elvárás néhány dobogós hely megszerzése. Klosz Péter bízik benne, hogy remek házigazdák lesznek, és a másfél hetes versenysorozat végén szép tapasztalatokkal gazdagodnak a részvevő sportolók és a turisták, akik így más alkalommal is visszatérnek majd.

Hirdetés
Hirdetés

Az első versenyszámot, a krossztriatlont szombaton rendezik, a sportolók úszással kezdenek a Víkendtelepen, majd Marosszentgyörgyön keresztül kerékpároznak a Somostetőre, ahol a futás következik. Vasárnap a sprintduatlon versenyt tartják Marosvásárhely főterén. A hétfői pihenőnap után kedden Szovátán, a Medve-tó környékén folytatódik a sorozat, ahol a krosszduatlont rendezik. Szerdán a Transilvania Motorringre érkezik a mezőny, ahol a standard duatlon keretében a versenyzők kerékpároznak és szaladnak. Csütörtökön újabb pihenőnap lesz, majd pénteken, a Víkendtelepen az aquatlonversenyt rendezik. Végül jövő vasárnap a Bözödi-tó környékén és Erdőszentgyörgyön zárják a megmérettetést a középtávú triatlon és az aquabike versenyszámokkal. Az egyes versenyszámok díjátadó ünnepségét az esti órákban a várban rendezik, ahol több érdekességgel várják a szurkolókat.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük