Hirdetés
Hirdetés

Munkatársakat keres a Laser DT

Munkatársakat keres a Laser DT Gazdaság

Korszerű körülmények között és világviszonylatban a legmodernebb csúcstechnológiával dolgozik a kézdivásárhelyi Laser DT Kft., amely Romániában mondhatni piacvezetőként, Kovászna megyében pedig egyedüliként készít kimetszőszerszámokat az azt igénylő iparágaknak. A kimetszőszerszámokat, köznyelven stancokat, teljesen automatizált, számítógép vezérelt gépekkel állítják elő, de természetesen emberi munkaerő segítségével.

Mielőtt kitérnénk a betöltendő munkakörök ismertetésére, kedvcsináló gyanánt érdemes megnézni, miről is szól pontosan a Laser DT, és milyen feltételek várják az érdeklődőket.

A kézdivásárhelyi Fejér László Ödön (többségi részvényes) és Baka Ernő társtulajdonos cége 2006-ban kezdte meg működését a céhes városban. Akkoriban, mint azt Baka Ernő igazgató elmondta, még nem gyártottak kimetszőszerszámokat (értsd: olyan szerszámok, amikkel pl. kartonból, műanyagból és egyéb anyagokból dobozokat, más csomagoló- és speciális termékeket vágnak ki), hanem külföldről hozták be azokat, és forgalmazták különböző csomagoló- és nyomdaipari cégeknek.

2010-ben már úgy döntöttek, hogy ideje saját gyártóvonalat létrehozni, mert előnyösebb, ha a cég maga állítja elő a termékeket. Így azon év nyarától pályázati támogatással, korszerű gépeket vásárolva megkezdték a termelést 6 munkatárssal az egykori Mi-Tu-Ház raktár helyén. Érdekességként megemlítendő, hogy a 2010-es indulás első percétől igényes, multinacionális cégek számára kellett magas minőségű kimetszőszerszámokat készíteniük.

A cég itt működött egészen 2017 végéig, amikor is a helyi ipari parkban rendezkedett be, ahol egy modern, a legkorszerűbb követelményeknek megfelelő ipari épületkomplexumot alakított ki.

– A jelenlegi székhelyen 20 munkatárssal dolgozunk. A gépparkot teljesen felújítottuk, és világviszonylatban is csúcsnak számító technológiát alkalmazunk – mondja Baka Ernő.

A Laser DT egy folyamatosan fejlődő cég, amely a piac növekedése, illetve szakmai tudásuk gyarapodása eredményeként állandóan bővíti a személyzetet és a gépparkot. A fejlesztések több uniós pályázatból és saját tőkés beruházásokból történnek, jelenleg Európa szinten is a legjobban felszerelt,kimetszőszerszám-készítő cégek közé tartozik. Olyan szoftverekkel és gépekkel dolgoznak, mint az Autocad és más moduláris tervezőprogramok, termékminta- és gumivágó automata ipari plotter, nagykapacitású, automata sík és rotációs lézergép, automata vágóléniákat megmunkáló gépek, stb.

Egy új, nagyszabású, kb. 1 millió eurós beruházással most tovább fejlesztik meglevő kapacitásukat, és új gyártási vonalakat indítanak be. Ilyen lesz például a rotációs kimetszőszerszámok gyártása lézeres vágással és automata gépes késmegmunkálással. A beruházás által professzionális vízsugaras vágógéppel bővül a géppark, és nem utolsó sorban megemlítendő a két speciális, CNC marógép, amikkel a profiljuhoz tartozó kellékeket fogják elkészíteni.

Hirdetés
Hirdetés

Baka Ernő hangsúlyozta, a cégnél magas szintű automatizálás van, ugyanakkor a gépek modernitása mellett a munkakörülmények „nyugati” színvonalát is szem előtt tartják, hiszen az épület is teljesen a mai igényeknek megfelelő, konyhával, öltözővel, mosdóval, tusolóval ellátott részekkel egészítették ki.

Amit nyújtanak: korszerű, civilizált környezet, vonzó bérezés, folyamatos szakmai képzés, fejlődés, összeforrt csapat. Jelentkezni, érdeklődni a cég székhelyén (IFET Ipari Park) vagy az office@laserdt.ro címen lehet. Bővebb tájékoztatás a cég internetes honlapján: www.laserdt.ro. (X.)

A cég jelenleg tervezői, mérnöki, gépkezelői állások betöltésére, illetve adminisztratív-előkönyvelési tevékenységekre keres munkatársakat. A tervező állás követelményei: tapasztalat Autocad program használatában, műszaki beállítottság, megfelelő románnyelv-tudás, jó kommunikációs készség, kézdivásárhelyi vagy ahhoz közeli lakhely.

A vezető beosztásba levő mérnöktől a szervezői és műszaki beállítottságot, valamint a kézdivásárhelyi vagy környékbeli lakhelyet várják el. Az automata gépek kezeléséhez, illetve a gyártási műveletekhez úgyszintén műszaki beállítottság szükséges, pontosság az elvégzett munkában, kézdivásárhelyi vagy környéki lakhely; a friss végzősök előnyt élveznek.

Adminisztratív előkönyvelői állásba is inkább friss végzős fiatalokat alkalmaznának, természetesen megfelelő elkönyvelési, valamint felhasználó szintű számítástechnikai ismeretekkel (Word, Excel), románnyelv-tudással, munkaponthoz közeli lakhellyel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük