Felhívás!

Vasúton mehetünk a reptérig

Vasúton mehetünk a reptérig Gazdaság

A brassói önkormányzat saját metropolisz-övezetén túl is kiterjesztené a helyi érdekeltségű vasúthálózatát (HÉV), így északi irányba Sepsiszentgyörgyig, déli irányba pedig Sinaia városig közlekednének a szerelvények, jelentette be Allen Coliban.

Brassó polgármestere elmondta, egyeztettek a szállítási minisztériummal, és a visszajelzések biztatóak, a brassói HÉV-projekt bekerülhet az országos helyreállítási programba (PNRR). Allen Coliban szerint egyrészt kihasználják a teljes létező vasúti infrastruktúrát, amit kiegészítenek a tervezett, Brassót az épülő vidombáki nemzetközi repülőtérrel és Botfaluval összekötő vasútvonallal. Tervek szerint három fő vonalon négy helyi érdekeltségű vasúti járat közlekedik majd: Sepsiszentgyörgy–Brassó–Zernyest; Predeal–Brassó–Botfalu–Földvár; Sinaia–Brassó–repülőtér–Földvár és Feketehalom–Brassó–Bodzaforduló vonalakon.

A brassói elöljáró szerint három vasúti vonalon összesen 22 szerelvénnyel számolnak, és tervek szerint ezeken a vonalakon 7-7-6 szerelvény közlekedik majd, két szerelvény tartaléknak kell. Ha beszerzik a vasúti szerelvényeket, a meglévő infrastruktúra azonnal használhatóvá válik, részletezte Allen Coliban, az első járatok 2023 elejétől közlekedhetnek majd.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.