Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Munkahelyteremtő népszavazás

A jövő évi népszavazás előkészítéséhez és lebonyolításához hirdetett meghatározott időre négy munkahelyet a Kovászna Megyei Statisztikai Igazgatóság. A szakértői állásokra társadalomtudományi, természettudományi, műszaki vagy matematikai felsőfokú végzettség, a referensi munkakörökre középiskolai végzettség szükséges. A statisztikai igazgatóság alkalmazottainak feladata a népszámlálás módszertanának elsajátítása, a próbanépszámlálás megszervezése és kiértékelése, a népszámlálás szervezése, folyamatos figyelése, az adatok ellenőrzése, jóváhagyása lesz. Az állásokra november 22-ig lehet jelentkezni a covasna.insse.ro/angajari/ oldalon közzétett tájékoztatás alapján.

Sportfinanszírozás szerencsejátékból

A képviselőház döntő fórumként elfogadta a tervezetet, amely szerint a sport támogatására fordítják a szerencsejátékokból befolyó illetékek egy részét. Ez szerint a szerencsejátékokból befolyó illetékek 1 százalékát a Román Olimpiai és Sportbizottság, 0,2 százalékát pedig a Román Paralimpiai Bizottság kapja. A törvénytervezet vitáján Miklós Zoltán bejelentette: kezdeményezte a szponzoráció törvényének módosítását, ez bevezet egy olyan módszert, amely által a cégek a magánszemélyekhez hasonlóan utólagosan is átirányíthassák az adójuk egy részét a civil szervezetek, így a sportegyesületek felé is.

Románia nincs felkészülve?

Az országot teljesen felkészületlenül érné egy országos vagy nemzetközi áramszünet, erre a következtetésre jutott a Ziarul Financiar, miután több állami intézménynél érdeklődött, van-e tervük az energetikai ellátórendszer összeomlása esetére, ám azok hárítottak, vagy válasz nélkül hagyták a kérdést, aminek egyértelmű az üzenete, hogy nem létezik B-terv – állapítja meg a gazdasági napilap. Romániában nagyon kis valószínűséggel fordulhat elő országos áramszünet, mert a rendszer automatikusan elhárítja ezt a veszélyt – jelentette ki Laurenţiu Urluescu. A Romániai Áramszolgáltatók Egyesületének elnöke szerint a szolgáltatás ára nőhet, az ellátás akadozhat, de nem hiszi, hogy létezik energiahiány okozta reális áramszünet. A rendszerváltás előtti gyakori áramelvételekre utalva a szakértő kifejtette: „más európai államoktól eltérően nekünk vannak már tapasztalataink ezen a téren.”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük