Hirdetés
Hirdetés

Kompromisszumos megoldás

Egyszerűsítik és egységesítik a villanyszámlákat, miután az elmúlt időszakban sok fogyasztó panaszkodott, hogy nem tudja értelmezni a szolgáltatója által kiállított számlán szereplő rengeteg adatot. Az Országos Energia-árszabályzó Hatóság (ANRE) közvitára bocsátotta a villamosenergia-szolgáltatás szabályzatát módosító tervezetet, amelyhez december közepéig várják a hozzászólásokat és javaslatokat.

Hirdetés
Hirdetés

Nagy-Bege Zoltán, az energiaár-szabályzó hatóság alelnöke szerint az új rendelettel lavírozniuk kell, mert egyrészt azt szeretnék, ha a számlák egyszerűek és értelmezhetőek legyenek, másrészt egy uniós irányelv előírja, hogy milyen minimális információkat kell a számlának tartalmaznia. A szakértő szerint arra a kompromisszumos megoldásra jutottak, hogy a villanyszámla első oldalán csak az alapinformációk szerepeljenek, és a második–harmadik oldalon jelenjenek meg azok az adatok, amelyek nem annyira fontosak a fogyasztók egy részének, de az uniós irányelv szerint kötelező feltüntetni.

Nagy-Bege szerint a közvitára bocsátott tervezetben szerepel az is, hogy a szolgáltatók 1 hónapos számlázási időszakot kell biztosítsanak a végső fogyasztóknak, ami azért újdonság, mert a jelenleg hatályos jogszabály szerint a számlázási időszak nem lehet hosszabb 3 hónapnál. Előírnák azt is, hogy ha a szolgáltató az 1 hónapos számlázási időszaknál hosszabb időtartamra állítja ki a számlát, akkor a fogyasztó kérésére köteles annak kifizetését legalább a számlázási időszakkal megegyező periódusra ütemeznie, vagyis biztosítania kell a részletfizetés lehetőségét. A jelenlegi gyakorlat az, hogy az Electrica Furnizare szolgáltató akár három-négy hónapnyi fogyasztást is feltüntet a számláján, a Hidroelectrica szolgáltató is késlekedik ugyan a számlák kiállításával, de egyszerre csak egy hónapra számláz. Az energiaszolgáltatás szabályzatát módosító tervezet másik újdonsága, ha egy fogyasztó panaszt tesz a neki kiállított számla miatt, akkor addig nem lesz köteles kifizetni annak ellenértékét, amíg panaszát meg nem oldja a szolgáltató.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük