Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszéken két helyszínen folytatódik a Startoljunk rá!

Háromszéken két helyszínen folytatódik a Startoljunk rá! Gazdaság

Újabb helyszíneken ismertetik az erdélyi gazdákkal a következő időszakban elérhető uniós agrártámogatásokat a Vincze Loránt RMDSZ-es EP-képviselő kezdeményezésére indított Startoljunk rá! – EU-s mezőgazdasági pályázatok körúton.

Miután Románia új agrárstratégiája, amelynek alapja az Európai Unió Közös Agrárpolitikája, decemberben életbe lépett, az EP-képviselő és partnerei, Könczei Csaba és Magyar Lóránd parlamenti képviselők, a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete, a Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület és a Pro Agricultura Egyesület útmutató kiadványt jelentetett meg a 2023-2027 között érvényes pályázati lehetőségekről. A kiadványt erdélyi körúton mutatják be a gazdáknak, ennek első, Bihar, Szatmár, Maros megyei és háromszéki állomásain több mint ezer gazda értesült a lehetőségekről. A körút március közepén Kolozs, Beszterce, Szilágy, Hargita, Kovászna és Brassó megyében folytatódik.

A helyi gazdaszervezetekkel, a falugazdászokkal és az RMDSZ területi szervezeteivel közösen szervezett találkozókon az RMDSZ EP-képviselője a támogatások európai keretét, a Közös Agrárpolitika mibenlétét ismerteti. A romániai agrárstratégia részleteinek kidolgozásában és elfogadtatásában az RMDSZ szakembereinek, Barabási Antal Szabolcs államtitkárnak, a Szövetség képviselőinek oroszlánrésze volt. A jelenleg aktuális kiírásokat a rendezvényeken a megyei Mezőgazdasági Hivatalok képviselői ismertetik, a megyei Mezőgazdasági, Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) és a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynöksége (AFIR) munkatársai pedig az üzleti tervre alapozott beruházási támogatásokkal, illetve a közvetlen kifizetésekkel kapcsolatos konkrét információkat osztják meg a hallgatósággal.

Hirdetés
Hirdetés

A Startoljunk rá! következő háromszéki állomásai:

március 16., 11 óra – Uzon, kultúrotthon

március 16., 17 óra – Kovászna, kulturális központ

A rendezvénysorozat támogatója az Európai Néppárt képviselőcsoportja. Helyi partnerek: az RMDSZ Kolozs, Beszterce, Szilágy és Brassó megyei szervezetei, az RMDSZ Csíkszéki, Gyergyószéki, Udvarhelyszéki és Háromszéki területi szervezetei, a Szilágy Megyei Magyar Gazdák Egyesülete, a Brassó Megyei Magyar Gazdák Egyesülete, az AgroSIC Közösségek Közti Társulás.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük