Hirdetés
Hirdetés

Áprilistól Kilyénben és Szotyorban is gyűjtik a biohulladékot

Áprilistól Kilyénben és Szotyorban is gyűjtik a biohulladékot Kovászna megye

A TEGA Rt. köztisztasági vállalat Sepsiszentgyörgyön már 2018-ban megkezdte a biológiailag lebomló, azaz szerves hulladékok külön szállítását. Ezt a szolgáltatást most a megyeszékhez tartozó két településre, Kilyénre és Szotyorra is kiterjesztik.

Hirdetés
Hirdetés

A 2020/181-es veszélytelen és komposztálható hulladékokra vonatkozó törvény szerint a lebomló kategóriába sorolható minden növényi eredetű és konyhai hulladék (gallyak, ágak, falevelek, fű, zöldségek és gyümölcsök héja).
A lebomló hulladékoknak szánt konténereket a TEGA munkatársai március 13–14-én adják át Szotyorban, 15–16-án Kilyénben, 9 és 15 óra között. Aki nem tartózkodik otthon, felhatalmazhatja a szomszédját is, vagy később átveheti személyesen a TEGA sepsiszentgyörgyi Energia utcai munkapontjáról, vagy egyeztethet az átvételről a 0267 310 123-as telefonszámon.
„Vidéken is egyre inkább jellemző, hogy az emberek nem gazdálkodásból élnek, nem komposztálnak: ez a városok közelében hangsúlyosabb jelenség, sok kérést kaptunk Szotyorból és Kilyénből is, hogy szállítsunk biohulladékot: mivel a városban, különösen magánházaknál jól működik, úgy gondoljuk, hogy a vidéki bővítés egy járható út, ezt most ilyen módon elkezdjük” – fogalmazott Máthé László, a TEGA Rt. igazgatója.

A biohulladékoknak szánt kukát a TEGA Rt. vásárolja meg és bocsájtja az ügyfelek rendelkezésére – díjmentesen. A szállítás, akárcsak Sepsiszentgyörgy esetében minden héten, az éppen aktuális hulladékkal egy napon történik.

Fotók: TEGA Rt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük